Toma nasıl devre dışı bırakılır?

Gezi Nöbeti tüm ülke sathına yayılmış durumda. Polis saldrılarının şiddet dozajı da paralel şekilde katmerlenerek artıyor. Peki Toma karşısında elimiz kolumuz bağlı çaresiz oturup bekleyecek miyiz?

Van’dan bir okurumuz bu konuda imdadımıza yetişti ve eylemler sırasında karşılaştığı bir polis memurunun kendisine aktardığı, “Toma nasıl devre dışı kalır?” açıklamasını tüm okurlarımız ile paylaşmamıza vesile oldu. Kendisine buradan tüm “Gezi Parkı Nöbetçileri” adına teşekkür ediyoruz.

İşte okurumuzdan gelen not:

Toma nasıl devre dışı kalır?

Van’da yaşayan bir polis memurundan şu tavsiye:

“Toma ve panzerlerin egzozuna ıslak bez sokulursa motorları duruyor..

Camları beyaz boyayla boyanırsa tamamen etkisiz kalıyorlar.

İnsanlar Tomaları yumruklayarak güçlerini harcamasınlar söyleyin…

Arkadaki polisler eylemcilerin tomaya taş atarak güçlerinin bitmesini bekler hep””

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR