LGBTİ+Manşet

ODTÜ’de Onur Yürüyüşü öncesi kapılara polisler yığıldı

0

ODTÜ’de bugün saat 18.00’da başlayacağı günler öncesinden duyurulan ve Rektörlük tarafından yasaklanan Onur Yürüyüşü öncesinde kampüs kapılarına polis araçları ve TOMA’lar yığıldı. 

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması tarafından 10’uncusu düzenlenecek yürüyüş öncesinde izinli ziyaretçilerin ve mezunların okula alınmadığı bilgisi verildi. 

Dayanışma tarafından yapılan açıklamalarda ODTÜ’nün A1  ve A4 kapılarında yoğun bir şekilde polis ve TOMA araçlarının beklediği belirtildi. 

Kaynak: ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’nın iki yıl aradan sonra düzenlediği ve bugün gerçekleştirilecek Onur Yürüyüşü, #Hatırla sloganı ile duyurulmuştu. 

Rektörlük, kampüste Onur Yürüyüşü gerçekleşmesi durumunda “her türlü güvenlik önleminin” alınacağını duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ Rektörlüğü, Onur Yürüyüşü’nü yaptırmayacağını açıklamıştı. Rektörlük tarafından yapılan açıklamda “… kurumsal bütünlüğümüze ve imajımıza zarar verme gayreti içinde olduğu ve Bahar Şenliğindeki yürütüşte de açık bir şekilde görülen bu tür girişimlerin verebileceği büyük zararları ancak karşılıklı güven, açık, yapıcı iletişim ve anlayışla hep birlikte engelleyebiliriz. Bunu sağlayabilmemiz için başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm ODTÜ’lülerin bu konuda en yüksek hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz” denilmişti.

Kaynak: ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması

Rektörlük Onur Yürüyüşü’ne yönelik çağrıları “Üniversitemiz kampüsünü kendilerinin ülkemizdeki izinsiz yürüyüş merkezi olarak lanse etmeye çalıştığı farklı paylaşımlar” olarak niteledi. 

Yasaklama öncesi Dayanışma’dan aktivistler, rektörlükle yaptıkları temaslarda rektörlüğün açık açık “Yürüyüş yapmayın” dediği aktarmış, üstelik “Başınıza bir şeyler gelir” diye imalarda bulunduğunu ifade etmişlerdi.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.