ManşetMedya-İnternet

Anonymous interneti karartıyor

0

İnternet ve bilgi özgürlüğü hareketi Anonymous, bugün interneti “karartacak”.

ABD’de onaylanan CISPA Kanunu’na karş harekete geçen Anonymous, tüm bileşenlerini özgür internet için 22 Nisan’da GMT saatiyle 06:00’da “interneti karartmaya” davet etti.

Eylem TSİ 09:00’da başlayacak.

İnternete sansüre karşı yaptıkları güçlü eylemlerle adından bahsettiren hareket, ABD hükümet yetkililerine yönelik yaptıkları yazılı açıklamada “Biz internetiz. Siz ise enerjiyi, medyayı, finansı, kısacası her şeyi kontrol edenler olarak, şimdi de internet özgürlüğümüze yeni bir saldırı düzenliyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz, interneti ele geçiremeyeceksiniz” denildi.

Anonymous’un protesto etmek için 24 saat boyunca interneti karartacağı CISPA Kanunu, ABD devletine Facebook, Google ve Twitter gibi sitelerin tüm kullanıcı bilgilerine istediği zaman ulaşma hakkı veriyor.

Kanun ABD’da Senato’nun ilk kanadı olan Temsilciler Meclisi’nden geçmiş durumda. Anonymous’un isteği ise bu kanunun Kongre’den geçmemesi, Obama tarafından da veto edilmesi ve bir daha gündeme gelmeyecek şekilde kaldırılması.

1.5 milyon insanın “CISPA’ya hayır!” imzası vererek reddettiği CISPA Kanun tasarısına karşı başlatacakları eylem için “Obama bu kanunu geçirmeyeceğine söz verdi, ama Temsilciler Meclisi’nin gözleri, kanunu geçirmek isteyenlerin sunduğu paralarla kör olmuş durumda. Yaptığımız bu eylemle bütün popüler ve anaakım siteleri 24 saatliğine göçerteceğiz. Bu yaptığımızı ister bir uyarı olarak görün, isterseniz bir eylem… Sonuçta kesin bir şey var: İnterneti kimse kontrol edemeyecek, o yüzden denemekten vazgeçin artık!” cümlelerini kullanan Anonymous’un bildirisi, artık slogan haline gelmiş cümleleriyle son buluyor.

“Biz Anonymous’uz (Anonim), bir birliğiz, affetmeyiz, unutmayız. Bekleyin, geliyoruz.”

(Anoninsiders, Yeşil Gazete)


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.