LGBTİ+Manşet

BDP grup toplantısında kürsü LGBT kadınların

0
Kaos GL derneği adına Aslı Demir konuştu

BDP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu haftaki olağan TBMM grup toplantısını kadın örgütlerine açtı. Kaos GL ve Pembe Hayat, BDP’nin  konuşma yapmak üzere davet ettiği sivil toplum örgütleri arasında yer aldı.

Kaos GL derneği adına Aslı Demir konuştu

Kaos GL Derneği’nden lezbiyenler ve biseksüel kadınlar adına kürsüden seslenen Aslı Demir şöyle konuştu: “Sadece heteroseksüel kadınlar yok; bizler de varız. Bizler bedenlerimizin ve duygularımızın hiçbir kısıtlama ve baskı görmeyeceği bir dünya için mücadele ediyoruz. Toplumsal cinsiyet ilişkileriyle ve heteroseksizmle derinlemesine bir yüzleşme yaşanmadan hiç bir barışın gerçek olamayacağını biliyoruz. Mücadeleler arasında ağlar örmek için sizlerle bu süreçte bir arada olmaktan onur duyuyoruz.” Demir’i konuşmasının yoğun alkış aldığı gözlendi.

Pembe Hayat Derneğinden Belgin Çelik

Pembe Hayat Derneği’nden Belgin Çelik, konuşmasına barış annelerini selamlayarak başladı. Çelik, trans kadınları mağdur eden devlet politikalarını anımsattı. Çelik, kayıtdışı seks işçiliğinin trans kadınları hedef alan ayrımcılık ve nefret cinayetleri için uygun ortam yarattığının altını çizdi.

BDP’nin Meclis’teki grup toplantısında ayrıca Barış Anneleri, KESK, KADAV ve HDK’dan kadınlar söz aldılar.

Fotoğraflar: Murat Köylü – Kaos GL

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.