ManşetTürkiye

79 yaşındaki barış annesine 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

0

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) yönelik soruşturma kapsamında yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında barış annesi Meryem Soylu, “silahlı örgüt üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Soylu’nun üyesi olduğu derneğe aidat ödemesini suç delili saydı. “PKK’li örgüt mensuplarının cenaze ve taziyelerine ve dernek tarafından yapılan basın açıklamaları gibi etkinliklere” katıldığı belirtilen Soylu hakkında “örgütün manevi kanadında rol oynadığına” ilişkin “gizli tanık” beyanı bulunduğu da aktarıldı.

Tutuksuz yargılanan Soylu’nun avukatı Muhittin Muğuç, müvekkilinin üye olduğu derneğin PKK adına faaliyet yürüttüğüne ilişkin dosyada herhangi somut bir delil mevcut olmadığını belirtti.

Muğuç, “Derneğin kurulma amacı Türkiye’de insanların ölülerine ve mezarlarına yönelik yapılan saldırılardır. Müvekkilim dernek içinde faaliyet yürütürken örgüt adına hareket etmemiştir. Katıldığı basın açıklamaları ifade özgürlüğü kapsamındadır” savunmasını yaparak Soylu’nun beraatini istedi.

Hapis kararını oy birliği ile alan mahkeme heyeti, tutuklama emri çıkarmadı. Karara bir hafta içinde itiraz edilebilecek.

Barış annesi 79 yaşındaki Meltem Soylu, geçen yıl Mart ayında Muhlise Karagüzel (60) ve Hatun Aslan (71) ile ev baskını yapılarak gözaltına alınmıştı. Karagüzel, geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirmesine ve tedavisi bitmemesine rağmen cezaevine geri gönderildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.