Ardalı Atletico zirvede Barça ile yalnız kalmak istiyor

Atletico Madrid geçen yıl Avrupa Ligini alırken "Avrupada kupa kaldırmadan Galatasaraydan ayrılmam" diyen Ardan Turan bu hayaline başka bir takımda kavuşmuştu

İspanya’da yılın merakla beklenen derbisi Atletico Madrid ile Real Madrid arasında türkiye saati ile 23:00’de başlayacak.  Maç Ntvspor’dan naklen yayınlanacak.

La Liga’da 14. hafta öncesinde 37 puanlı lider Barcelonayı 3 puan gerisinden bu sene bütün otoriteleri şaşırtan bir performans gösteren Atletico Madrid takip ediyor. 3. sıradaki Real Madrid ise 26 puanda.

Geçen sene Avrupa Ligini kazanarak dikkatleri üzerine Atletico, Arda Turan’lı kadrosuna sezon önesi Fenerbahçe’nin problemli çocuğu Emre Belözoğlunu da katarak Türkiyeli futbolseverlerin yakın takibine girmişti.

Son yıllarda sadece sözde kalan derbi bu sefer çok farklı bir maç vadediyor bizlere.  Atletico yarın ezeli rakibi Real Madrid’le Bernabau’da karşılaşmak için fazla uzağa gitmeyecek.  Şu sıralar çok iyi oynayan ve zirvede Barcelona’ya kafa tutan Falcao’lu Atletico’nun son maçlarda istediğini alamayan ve şimdiden zirveden uzaklaşan Real Madrid karşısındaki talihsizliğini kırıp kıramayacağını görmek hepimizin adına ilginç olacak.

Madrid’in kırmızı beyaz yakasının taraftarları her yıl derbi öncesi kazanmayı hayal ettiler ancak sonuç hep hayal kırıklığı oldu. Bu sezon Atletico oynadığı 21 maçın 18ini kazanırken yalnızca Valencia ve Academica’ya  kaybetti. Atleti daha önce hiçbir sezona böyle iyi bir başlangıç yapmamıştı ve özellikle geçen pazar günkü Sevilla galibiyetinden sonra büyük öz güven kazandılar. Uzun yıllar sonra baskı bu sefer Real Madrid tarafında. Durum ne olursa olsun kazanmak zorundalar. Eflatun Beyazlıların bu maçı kaybetmesi demek daha ligin yarısı olmadan Barcelona’nın 14, Atletico’nun 11 puan gerisinde kalmaları anlamına geliyor. Derbinin kazananı Real olursa zirveye yeniden tutunmak için yeniden ümitlenecekler. Kaybetmeleri bütün konsantrasyonlarını Şampiyonlar Ligi’ne yöneltmelerine neden olacak. Atletico’nun kazanması taraftarlarda yavaş yavaş kıvımcımları oluşan şampiyonluk inancını bir anda körükleyecek ve ateşi artıracaktır. Kaybetmeleri halinde Barcelona zirvede rahatlayacak ve Atleti’nin mücadelesi ikincilik için olacak gibi.

(Yeşil Gazete, Tribün Dergi)

Alper Tolga Akkuş
Alper Tolga Akkuşhttp://acikradyogunlugu.wordpress.com/
Anavarza’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra ismi lazım değil uluslararası bir bankada 12 yıl çalıştı. Bedensel engelinin kendisine sağladığı SGK imkanlarını kullanarak 2011 Kasım’ında emekli oldu ve asıl mesleğine kesin dönüş yaptı. Yeşil Gazete’yi yemyeşil yapmak gibi bir görevi kendisine misyon edinmiştir. Adanalıdır, Galatasaraylıdır, Türkiye’de yaşamaktadır ve bu üç mucizeyi allahın kendisine bir lütfu saymaktadır. [email protected]

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşırı hava olayları spor organizasyonlarını ve sporcuları da etkiliyor

Aşırı hava olayları sporcuların sağlığını tehdit ediyor. Aynı zamanda birçok stadyumun deniz seviyesinin yükselmesiyle su baskınlarına maruz kalacağı tahmin ediliyor.

Olimpiyatlarda yeni kombin eski hikâye

Olimpiyat demek etkinlik demek, pr, event, moda, medya, pazar, hayranlar, fanatizm, logolar, sporcu vücutları demek. Olimpiyat demek dünyanın her yerinden milyonlarca seyirci, yani tüketici adayı demek. Dünyanın en büyük endüstrilerinden moda endüstrisinin son yıllarda sporla daha da yakınlaştığı düşünülürse olimpiyatlarda modadan daha fazla bahsediyor olmamız şaşırtıcı değil.

Resiflerin üstüne inşa edilen kuleden büyük ölçekli inşaat projelerine: Tahiti’nin olimpik sörf krizi

Tahitili Teahupo'o yerli halkı, çevrelerine ve yaşam tarzlarına zarar...

2024 Olimpiyatları: Seine Nehri’nde ‘kirlilik’ nedeniyle ikinci antrenman iptali

Birleşik kanalizasyon sistemi nedeniyle aşırı yağışlarda Seinne Nehri'ne kanalizasyon atığı karışan Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda ikinci kez triatlon sporcularının antrenmanı iptal edildi.

[İklim Masası] Sözde ‘yeşil’ Paris Olimpiyatları en sürdürülebilir olamadı

Olimpiyatların ne kadar sürdürülebilir olduğunu inceleyen bir araştırmaya göre en sürdürülebilir olmak için fazla büyük olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en yeşil olma taahhütlerini sözde kaldı. Olimpiyat Komitesi'nin öne çıkardığı sürdürülebilir girişimler ise şüpheyle yaklaşılması gereken pazarlama söylemlerinden ibaret.

EN ÇOK OKUNANLAR