Otobüsçüler zammı az buldu

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İstanbul’da toplu taşımaya yapılan zammı az buldu.

Oda, yapılan zamların işletme maliyetlerini karşılamaktan uzak olduğunu ileri sürdü. İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası’ndan yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen otobüs, tramvay, metro, tünel, vapur, tren yolcu taşıma ücretlerinin 1 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 1.95 TL’ye çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Daha önceki tarifede 1.75 TL olarak uygulanan elektronik bilet (AKBİL) yolculuklarına böylelikle yaklaşık yüzde 12 oranında bir artış getirilmiştir. Oysa İETT tarafından yapılan açıklamada son bir yıl içerisinde akaryakıt ve işçilik giderlerinde yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış yaşandığı vurgulanmaktadır. Bu da göstermektedir ki yapılan düzenleme işletme maliyetlerinin altında kalmaktadır. Toplam 200 binişle sınırlı aylık abonman (mavi akbil) ücreti de 140.- TL yerine 155.- TL olmuştur. Buradaki artış oranı da % 10 dolaylarında olup yukarıda belirtilen maliyetlerin altında kalmaktadır. Mavi AKBİL yolculuklularına 0.70 TL yerine 0.775 TL ödenecektir. 2010 yılında bu yolculuklara 0.90 TL ödeniyordu. Dolayısıyla yapılan düzenleme 2010 yılı rakamlarını bile yakalamaktan uzaktır.”

Açıklamada,tüm bunlar ve Avrupa emsal kentlerindeki yolculuk ücretinin 1 EURO olduğu dikkate alındığında, 1.95 TL bilet ücretinin bugün de yetersiz olduğu ve özel halk otobüslerini mağdur ettiği kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adalılar bir kez daha İBB önünde: ‘Azmanbüsler’ için imzalar teslim edildi

İBB'nin ziyaretçilerin toplu ulaşımı için Adalar'a getirdiği 'azmanbüs'lere karşı Adalıların topladığı sekiz bini aşkın imza, bugün Saraçhane'de İBB yetkililerine teslim edildi.

AB’den yeni iklim kuralları: Havayolları uçakların buhar izlerini izlemek zorunda

Avrupa Komisyonu, şirketlerden uçakların 'yoğunlaşma izleri'nin tahmini iklim etkisini ve yıllık olarak yaydıkları karbondioksit miktarını bildirmesini istedi.

Ankara YHT garı için devlet 5 milyon kişinin daha ‘garanti’ ücretini ödedi

Devlet, Kolin, Cengiz ve Limak holdinglerin ortaklığındaki işletmeye şimdiye dek ödediği 15 milyon dolara ek olarak, geçen yıl da 410 milyon TL ödedi.

Dünya Mirası Adalar’dan İmamoğlu’na destek ve planlama çağrısı

Dünya Mirası Adalar, Ekrem İmamoğlu'na mektup yazarak Adalar'ın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için destek talep etti. Dernek temsilcileri, mektupta Adalar'a uygun bir ulaşım ve ziyaretçi planının hazırlanması taleplerini tekrarladı.

SHURA: ‘Türkiye’nin şebeke altyapısı elektrikli araçlara hazır olmalı’

SHURA Enerji Dönüşüm Merkezi'nin yeni raporu, elektrikli araçların Türkiye'nin şebeke altyapısına entegrasyonu için yatırım ve politika önerileri sundu. Rapora göre Türkiye'de 2035 yılına kadar sayısı 11 milyonu bulması beklenen elektrikli araçlar, ulaşım emisyonlarını yüzde 41 oranında düşürebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR