Halep’te kontrol kimde?

Suriye hükümeti, ülkenin ikinci büyük kenti Halep’te Cumartesi günü başlayan operasyonları sonucu Selahaddin semtinde denetimi sağladıklarını bildiriyor.

BBC’nin haberine göre Suriye devlet televizyonu askerlerin burada denetimi yeniden ele aldıklarını duyurdu; semtten görüntüler ve denetimi sağladıklarını söyleyen askerlerle mülakatlar yayınladı.

Özgür Suriye Ordusu öncülüğünde örgütlenen isyancılar ise yoğun bombardımana hedef olduklarını söylemekle birlikte, semtten püskürtüldükleri haberlerini yalanladı. İsyancılar bölgede çatışmaların sürdüğünü söylüyor.

Kentin gündeydoğusundaki Selahaddin, geçen hafta isyancıların eline geçmiş, hükümet günlerdir süren bombardıman ardından, kentin dışındaki güçlerini takviye ettikten sonra, bu bölgeye operasyon başlatmıştı.

Kentin kuzeydoğusuna düşen Sahur semtinden de yoğun bombardıman ve çatışma haberleri geliyor.

Halep’teki bir muhalif eylemci, patlama seslerinin kesilmediği korkunç bir gece geçirdiklerini, ambulans çağırmak için aradıklarında telefonları kimsenin açmadığını söyledi.

İsyancılar ise Halep ve Türkiye arasında kalan önemli bir kontrol noktasını ele geçirdiklerini söylüyor.

Al Jazeera’nın haberine göre ise Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’deki askeri konseyinin başı olan Albay Abdel Jabbar al-Oqaidi Suriye Ordusu’nun bir metre bile ilerleyemediğini belirtiyor. Gece saatlerinde Selahaddin semtinde yeniden saldırıya geçtiklerini nbelirten isyancı komutan dört tankı tahrip ettiklerini iddia ediyor.

BBC Türkçe ve Al Jazeera’dan derlenmiştir.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR