Suriye, kimyasal kullanacakmış!

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, müdahalede bulunulması durumunda kimyasal silahlara başvurabileceklerini söyledi.

Suriye’deki kimyasal silahların ordunun kontrolünde olduğunu belirten Makdisi, söz konusu silahları asla sivillere karşı kullanmayacaklarını belirtti. Makdisi, “Şartlar ne olursa olsun, Suriye, halkına karşı kimyasal silah kullanmayacak” dedi.

Suriye’deki çatışmalar konusunda da bilgi veren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, başkent Şam’da güvenliği sağlama konusunda önemli gelişmeler elde ettiklerini savundu.

Muhaliflere göre kullanıyorlar zaten 
Suriye Ulusal Konsey Başkanı Abdülbasit Seyda’ya göre ise Esed yönetimi kimyasal silah kullanmaya başladı bile.

Seyda, dün yaptığı açıklamada, “Aldığımız son bilgilere göre Esed yönetimi artık bazı bölgelerde kimyasal silah kullanmaya başlamıştır. Artık BM Güvenlik Konseyi’nin devre dışı bırakılarak Suriye dostları ülkelerinin acilen harekete geçmesini istiyoruz” dedi.

Hizbullah silahları ele geçirebilir


ABD ve İsrail , Suriye’deki kimyasal silah depolarıyla ilgili durumu çok yakından takip ediyor. Suriye’de 17 aydır devam eden çatışmaların bir iktidar boşluğuyla sonuçlanması halinde, bu silahların Hizbullah gibi örgütlerin eline geçebileceğinden endişe ediliyor.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak İsrail ordusunun Suriye’deki kimyasal silahların Hizbullah ’ın eline geçmesini önlemek amacıyla yapılacak bir operasyon için hazırlıklara başladığını açıkladı. Kanal 10 televizyonuna dün akşam bir röportaj veren Barak, “Orduya başta istihbarat alanında olmak üzere gereken her konuda hazırlıkların yapılması emrini verdim. Böylece bir operasyon yapıp yapmamayı değerlendirme şansına sahip olacağız” dedi.

Radikal

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR