Tüm üniversitelere bütünleme sınavı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK’ün internet sitesinde bir mesaj yayımladı.

Çetinsaya ”Forum sayfamızda yer alan ‘Yaz Okulu ve Bütünlemeler’ kategorisine gönderilen mesajlar ve Üniversiteler Bölge Toplantıları kapsamında Türkiye genelinde görüştüğüm öğrencilerden gelen talepler üzerine 3,5 milyon öğrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir karar almış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Uygulamada, üniversiteler arasında farklılık gösteren bütünleme sınavları konusunun YÖK Yürütme Kurulu’nda değerlendirilerek karara bağlandığını belirten Çetinsaya, şunları kaydetti:

”Aldığımız karara göre, ‘yıllık veya yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumları 2011-2012 yılından itibaren final sınavları sonrasında bütünleme sınavları yapacak’. Dolayısıyla bütünleme hakkından artık üniversite fark etmeksizin tüm öğrencilerimiz yararlanabilecektir. Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak, öğrencilerin yaz okullarına mahkum edilemeyeceğine, bütünleme sınavlarının öğrencilerimizin hakkı olduğuna inanıyor, kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Bütçe görüşmelerinin temel gündemi okul yemeği olmalı’

Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu, okullarda günde bir öğün sağlıklı yemek için kaynak ayrılmasının tercihten öte eğitim hakkının gereği olduğunu vurguladı.

Yüksek lisans öğrencileri için ekoloji burs programı başvuruları açıldı

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği'nin tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencilerini destekleyen Ecolarship burs programının başvuruları açıldı. Enerji dönüşümü ve çevre adaleti konularını destekleyen program için son başvuru tarihi 25 Ağustos.

Çevre eğitimi ve iklim değişikliği öğretmenleriyle bir araya geliyoruz!

'Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersine Yeni bir Yaklaşım: Kavramlar ve Eğitici Eğitimi'nde, iklim ve ekoloji uzmanlarımız çevre ve iklim değişikliği dersi veren ve/ya verecek olan öğretmenlerle bir araya gelecek. Son başvuru tarihi 28 Nisan 2024.

Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu Bartın’da devam ediyor!

Yeşil Gazete ekibi Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu için Bartın'a geliyor. Başvurularınızı bekliyoruz.

MEB, özel okullarda Noel, Paskalya ve Cadılar Bayramı kutlamalarını yasakladı

Bakanlık, aralık ayında 'milli ve kültürel değerlere aykırı olduğunu ve öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlamayacağını' öne sürdüğü Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya kutlamalarıyla ilgili okullara uyarı yazısı göndermişti.

EN ÇOK OKUNANLAR