Dünya

Helene Flautre Demokrasi Konferansı’nda Türkiye’de otoriterleşmeyi tartışıyor

0
Helene Flautre

Helene Flautre

Avrupa Parlamentosu-Türkiye Karma Parlementerler Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre Yeşiller Partisi ve EDP tarafından düzenlenen Demokrasi Konferansı’na katılmak üzere Türkiye’ye geldi.

AP Yeşiller Grubu milletvekili olan Helene Flautre Demokrasi Konferansı’nın 12:30’da başlayacak olan ikinci oturumunda konuşacak ve son KCK tutuklamaları ve Hrant Dink kararının ardından Türkiye’de otoriterleşme tartışması ve bu sürecin Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri açısından ne anlama geldiği hakkındaki görüşlerini anlatacak.

Fransız Yeşiller Partisi’nden Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Flautre Karma Komisyon eşbaşkanı olması nedeniyle Türkiye’yi yakından takip ediyor.

Flautre’un katılacağı ikinci oturumdaki diğer konuşmacı ise BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak. Kışanak’ın Uludere katliamı ve KCK operasyonları sonrasında Kürt sorununda gelinen nokta ve otoriterleşme tartışma konusunda partisinin görüşlerini aktarması bekleniyor.

Prof. Gencay Gürsoy’un yöneteceği oturum 12:30’da başlayacak.

Demokrasi Konferansı İstanbul Unkapanı’nda, Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsü’nda bulunan Kongre Merkezi’nde yapılacak.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.