Alman iklim aktivistleri taktik değiştiriyor

Almanya'nın iklim aktivizmi grubu Last Generation taktik değiştirerek artık iklim protestoları sırasında kendilerini sokaklara yapıştırmayacaklarını açıkladı.

Almanya‘nın iklim aktivizmi grubu Last Generation’un (Son Nesil) üyeleri bundan böyle iklim protestoları sırasında kendilerini sokaklara yapıştırmayacak. 

Grup, “barışçıl sürtüşme” yaratmak amacıyla trafiği engelleme ve kalabalık şehirlerde kaos yaratmak amacıyla kullanılan yöntemin, bir çok kişinin eleştirisine uğraması yüzünden böyle bir karar aldığını açıkladı. Grubun taktiklerini Almanya Şansöylesi Olaf Shaolz da “tamamen çılgınlık” olarak nitelendirmişti.

Pazartesi günü yapılan açıklamada, bu yaklaşımın artık terk edileceği ve “itaatsiz toplantılar” olarak adlandırılan eylem modeline geçileceği belirtildi. Aktivist grup,  son iki yılda Berlin’de ve diğer şehirlerde sık sık yolları kapatmıştı. 

Polis memurları, Berlin, Almanya'daki bir iklim protestosu sırasında bir iklim aktivistinin yapıştırılmış elini yoldan çekiyor, 28 Eylül 2023.

Son Nesil’den yapılan açıklamada, son iki yılda göstericilerin sayısının büyük oranda arttığını belirtilerek “Bundan sonra farklı bir biçimde protesto yapacağız. Küçük gruplara ayrılıp yolları kapatmak yerine çok sayıda insanla sivil itaatsizlik eylemleri yapmaya odaklanacağız” denildi.

‣Almanya’da iklim aktivistleri iki havalimanındaki pistleri kapattı
‣Almanya’da iklim aktivistlerine yönelik suç örgütü soruşturması: 15 hanede arama yapıldı
‣Münih’te iklim protestolarına yasak, aktivistlerden ‘yapıştırıcı banyosu’ yanıtı
‣Alman iklim aktivistlerinden ‘düşük hız limiti ve sübvansiyonlar’ için yol kesme eylemi

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR