Gümrükte ‘ilaç’ patlaması

Gümrüklerde yılın ilk 7 ayında milyonlarca liralık kaçak mal ele geçirildi. En dikkat çekici artış ise zayıflama ilaçları olarak tanıtılan ne olduğu belirsiz kimyasallar…

Gümrüklerde 2011 yılının ilk 7 ayında 354 milyon 809 bin lira değerinde uyuşturucu ve ticari eşya ele geçirildi.

Geçen yıla göre kaçakçılıktaki en büyük artış, zayıflama ilaçları, kaçak akaryakıt olarak kullanılan ve piyasaya ”10 numara yağ” adı altında sürülen base-oil ve ette görüldü.

Yakalamaların 46,2 milyon lirasını uyuşturucu maddeler, 36,5 milyon lirasını kaçakçılıkta kullanılan ve el konulan araçlar, 32 milyon lirasını akaryakıt ve akaryakıt harici ürünler, 19,4 milyon lirasını gıda ürünleri, 19,5 milyon lirasını elektronik eşyalar, 15,8 milyon lirasını da tütün-alkol ürünleri oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lancet: Sıcağa bağlı ölümler 2023’te yüzde 167 arttı, risk büyüyor

Raporun yazarları, net sıfır için gerekli kaynakların bulunduğunu, ancak hükümetlerin ve şirketlerin fosil yakıt yatırımlarına trilyonlarca dolar harcayarak 'yangına körükle gitmelerini' kınadı. 

‘Bütçe görüşmelerinin temel gündemi okul yemeği olmalı’

Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu, okullarda günde bir öğün sağlıklı yemek için kaynak ayrılmasının tercihten öte eğitim hakkının gereği olduğunu vurguladı.

Karadeniz Ereğlisi halkı, ERDEMİR’in yarattığı kirliliğe karşı sürekli eyleme başladı

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu üyeleri, ilçede artan kanser ve solunum yolu hastalıklarından sorumlu tuttukları Erdemir'e karşı her cumartesi bir araya gelme kararı aldı.

Türkiye nüfusunun en az yüzde 92’si kirli hava soluyor

Kara Rapor-2024'e göre, Türkiye'de havası en kirli iller Hakkari, Batman ve Şırnak. Raporda ilk kez meme kanseri ile kirlilik arasındaki ilişki ortaya konuyor.

Afşin Elbistan santralinin genişletilmesi 88,4 milyar liralık sağlık maliyeti getirecek 

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun raporuna göre, planlanan iki ek ünitenin yaratacağı hava kirliliği, 35 yıllık işletme süresi boyunca 2 bin 268 erken ölüme yol açacak

EN ÇOK OKUNANLAR