İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

RTÜK istedi, TELE1’in ekranları üç gün karartılıyor

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1 ekranlarının “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle üç gün kararmasına karar verdi.

RTÜK’te oy çokluğu ile alınan kararla ilgili olarak TELE1’e konuk olan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi işaret edildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı ise kararla ilgili olarak şu paylaşımda bulundu:

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ,  sosyal medya hesabından yasağa ilişkin şu paylaşımı yaptı:

RTÜK üyesi Okan Konuralp TELE1’in Şubat 2023’e kadar benzer ceza alması halinde kapatılacağını söyledi. Konuralp’in paylaşımları şöyle:

“RTÜK, TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in Diyanet ve İman Hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle TELE1’e üç gün yayın durdurma cezası verdi. Karar, TELE1’i yayın lisansını kaybetme aşamasına getirdi. Şubat 2023’e kadar benzer bir ceza alması halinde, TELE1 RTÜK eliyle kapatılacak. Kadıgil’in sözleri şüphesiz ifade ve basın özgürlüğünün güvencesi altındadır. Bu hukuki gerçeğe rağmen alınan karar, Ebubekir Şahin’e verilen talimatların sonucudur. Toplumu bu cezalarla susturabileceklerini sanmaları ise çaresizliklerindendir. Başaramayacaklar, biliyorlar. Sayın Ali Bardakoğlu örneğinde olduğu gibi, Diyanet 100 yıllık geçmişinin büyük bir bölümünde kurucusu Atatürk’ün idealleri doğrultusunda faaliyet göstermiştir; yeniden gösterir. Tarih de Ali Erbaş ve benzerlerini değil, Sayın Bardakoğlu gibi isimleri anımsar.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.