ManşetTürkiye

CHP Atatürk Havalimanı yolunda: Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan haini

0

Atatürk Havalimanı’na millet bahçesi yapılacağı açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) karara tepkiler geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’na iş makinelerinin girmesi sonrası “Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhitti; sana ise özel ilgi göstereceğiz” dedi.

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yıkımı protesto için bugün saat 11.00’da İstanbul Havalimanı’na gideceklerini duyurdu.

İlgili haber: Atatürk Havalimanı’nda iş makineleri: Havalimanını feda ediyorlar

Kaftancıoğlu, “Yarın saat: 11.00’da Atatürk Havalimanı’na gidiyoruz. Atatürk’e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz. Vatandaşın Atatürk Havalimanı çığlığı: Felaket… İsraf… Rezalet…” ifadelerini kullanmıştı.

‘En değerli varlıklarımızdan birin dozerlerle yok ediyorlar’

Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu milletin maddi manevi ne kadar değeri varsa sattılar. Şimdi de en değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar. Peki bu işe neden alelacele giriştiler?

Büyük değişim öncesinde, beşli çetelerin halktan götürdüğü paranın önemli kısmının yeni havalimanına bağlanmış olması mı bu acelenin nedeni? Bu parayı acilen oradan kurtarıp, seçim öncesi dışarıya mı taşımaktır asıl amaç? Yani hedef yeni havalimanını hızlıca elden çıkarmak mıdır?”

İhaleye davet edilen şirketler

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, havalimanına ilişkin ayrıntıları kaleme almış, millet bahçesi ihalesini geçen hafta duyurmuş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘na bağlı TOKİ’nin pazarlık usulüyle yaptığı ihaleye altı firmanın davet edildiğini bildirmişti.

İlgili haber: ‘Atatürk Havalimanı’na yapılmak istenen Millet Bahçesi ihalesi yine ‘Beşli

Toker, firmalardan üçünün Atatürk Havalimanı’nın uğruna kapatıldığı İstanbul Havalimanı’nı yapan müteahhitlik şirketleri olduğunu belirmiş, en uygun teklifin ise yaklaşık 2,1 milyar TL veren Yapı&Yapı firmasından geldiğini bildirmişti. 

‘Onlar burada rahat edebileceklerini mi zannediyorlar?’

“Burada asıl korku nedir?” diye soran Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“İşlenen günahların bedeli olarak, üçüncü havalimanının kamulaştırılma korkusu mu? Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?

Peki bunların Katarlı veya S. Arabistanlı suç ortaklarına biz nefes aldıracak mıyız? Onlar burada rahat edebileceklerini mi zannediyorlar? Yok edilen Atatürk Havalimanı’nın değerini de çetelerden, onların siyasal ayağından ve yabancı suç ortaklarından alacağımızı bilmiyorlar mı?”

‘Kimsenin gözünün yaşına bakmayız’

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili yatırımcılara ise şöyle seslendi:

“Yatırımcı dostlarınıza da anlayacakları dilden anlatayım: Milletimizden çalınanlarla yapılan hiçbir şey size satılamaz. Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin.

Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş ‘Talimat aldım, mecburdum’ diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!”

Kılıçdaroğlu Suudi Arabistan ve Katarlılara yaptığı çağrıyı Arapça olarak da paylaştı.

İBB Meclis Üyesi İyi Partili Ali Kıdık’ın Atatürk Havalimanı’nın apar topar yıkılmak istenmesinin asıl nedeninin İstanbul Havalimanı satış görüşmeleri olduğunu, Atatürk Havalimanı’nı İstanbul Havalimanı’nı satmak için feda ettikleri iddiasını ortaya atması sonrası havalimanına millet bahçesi yapılmak istenmesi büyük tepki topladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise konuya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“2053 vizyonumuzun en iddialı hecelerinden biri olan Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda durmadan, yılmadan çalışmaya; ülkemizi yeşillendirmeye devam edeceğiz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.