Üniversitenin yanlış yazıldığı sekiz rektör ataması: Ciddiyetsiz ve bihaber atamalar

Cumhurbaşkanlığı kararıyla sekiz üniversiteye rektör atandı. Atamalardan birinin yapıldığı üniversitenin adı yanlış yazıldı. Söz konusu hatayla birlikte karar 'ciddiyetsiz ve bihaber atamalar' şeklinde eleştirildi.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla birlikte sekiz üniversiteye yeni rektör atandı. İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne rektörün atandığı bilgisinin yer aldığı Resmi Gazete’de üniversitenin adı dahi yanlış yazıldı. Rektör ataması kararları “ciddiyetsiz” ve “bihaber” bir şekilde alındığı için eleştirildi.

Sanko Üniversitesi Rektörlüğüne  Prof. Dr. Güner Dağlı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emre Alkın, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Güvençer, TED Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Işık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Saffet Köse, Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer atandı.

Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda üniversitenin eski ismi olan “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi” kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) söz konusu hataya ilişkin olarak tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Meclis’te geçen ay aceleyle iki saatte Komisyon toplanıp ismi değiştirilen, 11.3.2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan @TopkapiUniv’ne rektör ataması bugün eski adıyla yapılmış! Bu kadar ciddiyetsiz ve bihaber kurumsal yapıdan ülke ve üniversite sorunlarına çözüm beklenemez.”

 

Yanlış yazılan üniversitenin ismi mükerrer sayı ile düzeltildi:

“08/04/2022 tarihli ve 31803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 07/04/2022 tarihli ve 2022/127 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ ibaresi ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR