Çinli kadın tenisçi Shuai taciz iddialarını geri çekti, WTA tatmin olmadı

Çin’de eski başbakan yardımcısı Zhang'ın cinsel tacizine maruz kaldığını açıkladıktan sonra ortadan kaybolan kadın tenisçi Peng Shuai iddialarını geri çektiğini duyurdu.

Cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladıktan sonra ortadan kaybolan Çinli kadın tenisçi Peng Shuai, iddiasını geri çektiğini açıkladı. 

Suçlamaların ardından bir gazeteye ilk kez konuşan Shuai Singapur‘da yayınlanan Lianhe Zaobao gazetesindeki video demecinde, “Çok önemli bir şeyi vurgulamak istiyorum: Kimseyi cinsel tacizle suçlayacak bir şey söylemedim, yazmadım. Bunu çok net bir şekilde vurgulamak istiyorum” dedi. Peng  videoda, sözlerinin insanlar tarafından “yanlış anlaşılan özel bir mesele” olduğunu vurguladı.

WTA: Endişelerimiz ortadan kalkmadı

Ancak Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Shuai’nin açıklamasından tatmin olmadı. Birlik, söz konusu demecin onunla ilgili endişeleri hiç bir suretle ortadan kaldırmadığını açıkladı. Ayrıca, Peng Shuai’nin söz konusu beyanatının sansür veya zorlamaya tabi tutulmadan alındığının da garanti edilemeyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili AFP‘ye konuşan WTA yetkilileri, nerede olduğu bilinmeyen sporcuyla ilgili büyük kaygı duyduklarını belirterek, “Sansür olmaksızın cinsel saldırı iddialarının kapsamlı, adil ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını talep etmeye devam ediyoruz” dedi.

Peng Shuai, kasım ayı başlarında eski Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel tacizine uğradığını açıklamış; WTA da Çin ve Hong Kong’daki tüm turnuvaları askıya almıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR