Fransa’da faşizm iflas etmek üzere

Fransa’da kamuoyu yoklamalarında yüzde 20’yle ikinci durumda bulunan aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi ekonomik olarak iflasın eşiğinde. Eski parti merkezi de haciz edilecek.

Fransa’da giderek oylarını artıran ve gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağ ve merkez solun ”korkulu rüyası” haline gelen aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi iflasın eşiğine geldi.

Societe Generale Bankası, uzun zamandır uyarılara rağmen borçlarını ödemeyen Ulusal Cephe’nin, Paris’te nehir kenarındaki eski parti merkezine haciz koyma kararı aldı.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin yeni lideri, eski liderin kızı, Marine Le Pen, Europe-1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, ”seçmenlerinin endişelenmemeleri gerektiğini” belirtti ve borçlarını en kısa zamanda ödeyeceklerini söyledi.

5.2 MİLYON EURO BORCU VAR
Partinin, bankaya, 5.2 milyon Euro burcu bulunuyor. Ulusal Cephe, uzun zamandır borçlarını ödeyebilmek için, eski parti merkezini satmaya çalışıyor.

Fransa’daki son kamuoyu yoklamaları, Marine Le Pen’in, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 20’den fazla oy alarak, ikinci tura çıkacağını ortaya koyuyor. (Yeşil Gazete, Ntv, Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR