Türkiye’nin en zengin 100 ailesi açıklandı: Hazine garantili iş yapanlar yükselişte

Ekonomist Dergisi'nin hazırladığı En Zengin 100 Araştırması'na göre kamu ihalelerinin ve ekolojik yıkım projelerinin öncelikli tercihi Kalyon İnşaat, Cengiz İnşaat, Rönasans İnşaat ve Kolin İnşaat bu yıl listede yukarıya tırmandı.

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan En Zengin 100 Araştırması‘nın sonuçları yayımlandı.

Bu yıl listede Koç Ailesi, temmuz ayında vefat eden Şevket Sabancı’nın ailesi ile Erol Sabancı ve ailesi yine ilk üçte yer aldı.

İhracat ile uğraşanlar kazandı

Ekonomist Dergisi tarafından yapılan açıklamada “Pandeminin etkilerinin devam ettiği 2021 yılında, global tarafta enflasyonist baskılar, FED’in parasal sıkılaştırmaya yönelik açıklamaları, içeride TC Merkez Bankası’nın faiz politikaları ve bunun döviz kuruna etkileri, ‘En Zengin 100’ çalışmamızı etkileyen temel başlıklar oldu” denildi.

Açıklamada “TL’de yaşanan değer kayıpları, borsa tarafında dolar bazında kayıplar, iç piyasada canlanmanın yeterince olmaması, turizm tarafında kayıpların devam etmesi, yakından izlendi. İşlerini ağırlıklı olarak yurtdışına taşıyan veya cirosunun önemli kısmını ihracattan elde eden aileler daha şanslı konumda” bilgileri paylaşıldı.

Beşli çete listede yükseldi

Hazine garantili iş yapan iş insanları da listede hızlı bir şekilde ön sıralara ilerledi. Kamu ihalelerinin ve ekolojik yıkım projelerinin öncelikli tercihi olan Çalık Holding listede 12 sıra, Kalyon İnşaat ve Cengiz İnşaat yedi sıra, Rönasans İnşaat altı sıra, Kolin İnşaat ise dört sıra yukarıya taşındı.

Dijitallik ile zenginleşenler

Bunun yanında dijital dünyanın getirdiği fırsatları iyi değerlendiren isimler de En Zengin 100 listesine girdi.

Sidar Şahin’in ardından bu yıl Trendyol’un kurucuları Demet Mutlu ve Enver Üçok ile Getir’in kurucusu Nazım Salur ve STFA’nın patronu Taşkent Ailesi listeye dahil oldu.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR