Bakanlıktan ‘müsilaj’ genelgesi: Deniz temizliği seferberliği başlatılacak

Marmara Denizi'ne kıyısı olan yedi ile gönderilen genelgede müsilajdan kaynaklanan kirliliğin giderilmesi ve yönetimine ilişkin 8 Haziran'da en büyük deniz temizliği seferberliği başlatılacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müsilaj sorununun giderilmesi amacıyla Marmara Denizi‘ne kıyısı olan yedi ilin valilik, belediye ve ilgili bakanlıklar ile sivil toplum kuruluşlarına genelge gönderdi.

Genelgede  halk arasında “deniz salyası” olarak bilinen müsilajdan kaynaklanan kirliliğin giderilmesi ve yönetimine ilişkin 8 Haziran’da “en büyük deniz temizliği seferberliği” başlatılacağı belirtildi.

Ayrıca ek olarak tüm çalışmaların bakanlık tarafından yürütüleceği, bu kapsamda İstanbul’da Koordinasyon ve Bilgilendirme Merkezi oluşturulacağı bilgileri paylaşıldı.

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nin kabusu haline gelen müsilaj sorununu konuşmak amacıyla Kocaeli’de düzenlenen Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı‘na katılmıştı.

Burada müsilajla mücadele kapsamında hazırlanan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı‘nı duyuran Kurum, deniz temizliği seferberliği başlatılacağını da söylemişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR