KadınManşetTürkiye

Kadın Emeği Pazarı etkinliği, Üsküdar Kaymakamlığı tarafından engellendi

0

Dün Üsküdar Meydanı‘nda başlaması planlanan İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Pazarı, Üsküdar Kaymakamlığı‘nın gece yarısı tebligatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) birimlerinin çabalarına rağmen engellendi.

Ancak, İBB ve Üsküdar Kaymakamlığı arasında yapılan görüşmeler sonuç verdi ve Kadın Emeği Pazarı etkinliğinin yarın Üsküdar Marmaray çıkışında açılacağı duyuruldu.

Üsküdar Meydanı, İBB’nin sorumluluk alanında bulunuyor.

İstanbul Gönüllüleri’nden açıklama

İstanbul Gönüllüleri tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin başlamasının engellenmesi şöyle duyuruldu:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Üsküdar Meydanı’nda bugün başlayacak Kadın Emeği Pazarı etkinliğimiz, Üsküdar Kaymakamlığı’nın gece yarısı (07.06.2021 tarihli) yaptığı tebligat ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerinin tüm çabasına rağmen engellenmiştir.

İstanbullu emekçi kadınların el emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Meydanı’nda Kadın Emeği Pazarı’nın açılmasına engel olmak için alanda nöbet tuttu.

Haftalardır Kadın Emeği Pazarı için hazırlanan kadınlar ise, tezgahlarını açabilmek için Üsküdar Meydanı’nda bekledi.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı da Kadın Emeği Pazarı’nın açılabilmesi için Üsküdar meydanında zabıta ekiplerini görevlendirdi.

Yapılan görüşmeler sonucunda çarşamba günü etkinliğin başlamasına izin verildi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.