Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için başsavcılığa başvurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında suç duyurusunda da bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Başsavcılığına, suç örgütü lideri Sedat Peker‘in kendisine yönelik iddiaların araştırılması istemiyle başvurdu.

Bunun yanında Bakan Soylu, Peker hakkında “hakaret ve iftira” gerekçesiyle de suç duyurusunda bulundu.

Dilekçedeki detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na verilen başvuru dilekçesinde, “Sedat Peker’in, FETÖ üyelerinin kullandığı ve yalanlanan bazı iddiaları dile getirmesi, videonun operasyonel amaçlarla yayımlatıldığını ortaya çıkaran önemli bir durumdur” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, dilekçede “Uydurma senaryolara dayalı tüm hakaret ve iftiraları ile ilgili Sayın Başsavcılığınızca kapsamlı araştırma ve soruşturma yapılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Sedat Peker ne demişti?

Videolarında Süleyman Soylu hakkında çeşitli iddialarda bulunan Sedat Peker, Soylu’nun kendisine koruma polisi temin ettiğini ve istifasından bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırladığı iddiasında bulunmuştu. 

Soylu’dan yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Peker’in iddialarına sosyal medya hesabından şöyle cevap vermişti:

Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum.
Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği…

Sedat Peker, yayımladığı son videosunda da Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndaki imar gelişmelerinin hepsinin Süleyman Soylu’nun akrabası Sadık Soylu‘nun elinden çıktığını kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR