Dünyanın en iyi restoranların biri olan Eleven Madison Park’ın menüsünde artık et ve balık yok

Salgın nedeniyle kapalı olan ve önümüzdeki ay açılacak olan ABD'nin New York şehrindeki Eleven Madison Park'ın menüsünde artık hayvan eti olmayacak.

Dünyanın en iyi restoranlarından biri kabul edilen Eleven Madison Park, yeniden açıldıklarında menülerinde artık et ve deniz ürünlerinin bulunmayacağını, bunların yerine bitkisel bazlı yemeklerin hazırlanacağını kaydetti.

Restoranın sahibi ve şefi Daniel Humm, çevresel etkiler nedeniyle menülerinde bu değişikliğe gittiklerini kaydetti.

‘Sürdürülebilir değil’

Mevcut sistemin pek çok açıdan sürdürülebilir olmadığını ifade eden Daniel Humm, restoranlarında yapılan değişiklikle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Geçtiğimiz yıl hepimizin yaşadığı onca şeyden sonra aynı restoranı açamayacağımız açıktı. Her zaman çevremiz üzerindeki etkimize karşı hassasiyetle hareket ettik.

Ancak mevcut gıda sisteminin pek çok yönden sürdürülebilir olmadığı giderek daha açık hale geliyordu.”

Şef Humm, günlerini mutfakta yeni yemekler, sebze suları, bitki bazlı sütler geliştirerek geçirdiğini söyledi ve “İlk başta sınırlayıcı hissettiren şey özgür hissetmeye başladı. Tüm bunlar bize kaliteli yemeklerin ne olabileceğini yeniden keşfetme güveni verdi” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR