ABD’de bütçe açığı yeni bir rekora gidiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yıl bütçe açığının 1,48 trilyon dolara çıkabileceği açıklandı.

Kongre Bütçe Dairesi’nin bu öngörüsü gerçekleşirse, (CBO) 2009’da resesyon dönemindeki bütçe açığının da üzerine çıkılacak ve bu yeni bir rekor olacak.

CBO, Amerikan Başkanı Barack Obama’nın Kongre’yle yeni bir ekonomik canlandırma paketi üzerinde uzlaşması sonrasında bütçe açığına ilişkin tahminlerini revize etti. Kongre Bütçe Dairesi daha önce bu yılki açığın 1 trilyon 70 milyar dolar olarak öngörmüştü.

Yeni ekonomik canlandırma paketi eski Başkan George Bush dönemindeki vergi indirimlerinin ve işsizlik ödeneklerinin devam etmesini öngörüyor.

Kongre tarafından görevlendirilen ve federal yönetimin mali durumuna ilişkin tarafsız değerlendirme yapan Bütçe Dairesi, bütçe açığının orta vadede keskin bir şekilde azalabileceği tahmininde bulundu.

Daire bununla birlikte, 2011’e ilişkin tahminin Kongre’nin bütçe açığını daha artırabilecek başka düzenlemelere gitmeyeceği öngörüsüyle yapıldığına dikkat çekti.

CBO’ya göre, 2011’deki bütçe açığı gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 9,8’ine ulaşacak.

Daire, işsizlik ve enflasyon gibi dizi alandaki öngörülerinin gerçekleşmesi durumunda borç seviyesinin 2021’e kadar gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 62’sinden yüzde 77’sine çıkacağını belirtti. (BBC)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024’ün ilk dokuz ayında afetlerden kaynaklanan kayıplar 259 milyar doları aştı

Yılın ilk üç çeyreğinde iklim felaketlerinden kaynaklanan ekonomik kayıplar 258 milyar doların üzerine çıktı. Sigortalı kayıpların ise en az 102 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Borsada fosile yatırım finansal risk yaratıyor, öncelik yenilenebilir enerji olmalı’

BIST100 Endeksi’nin karbon riskine maruz kalma oranı yüzde 11,3 olarak açıklanan SEFİA raporunda, varlıkların piyasalardan kaynak sağlayamama riskine dikkat çekiliyor.

Yeşil Düşünce’den 14. Yeşil Ekonomi Konferansı: Türkiye yeşil dönüşümde nerede?

Yeşil Düşünce Derneği'nin gerçekleştireceği 14. Yeşil Ekonomi Konferansı', 4 Eylül'de Postane'de gerçekleştirilecek. Konferansta uzmanlar Türkiye'deki yeşil dönüşüm sürecinin tüm aşamalarını tartışacak.

Avustralya’da ev sahipleri iklim risklerinden sigorta masraflarını karşılayamaz hale geldi

Avustralya'daki ev sahiplerinin iklim krizinin risklerine karşı sigortaları artık karşılayamaz hale geldiğini ortaya koyan yeni bir rapor, iklim kriziyle bağlantılı doğal afetler nedeniyle artan sigorta primlerinin daha da artacağını söylüyor.

Almanlar balkonlarındaki güneş panelleri ile iklim krizine karşı mücadele ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından artan elektrik fiyatları, Almanya'da balkon güneş panellerine olan talebi arttırıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR