Kıbrıs’ta korkutan yangın

Tepebaşı bölgesinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü'ne de sıçradı.

Kuzey Kıbrıs‘ın Tepebaşı bölgesinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle trafiğe kapatılan Tepebaşı-Çamlıbel anayolu ise henüz açılmadı. Yerel kaynaklar, adada mayıs ayında 42 dereceyi bulan sıcak dalgası sırasında, hem kuzey hem de güneyde beş büyük yangın çıktığını bildirdi. Kuzey Kıbrıs’taki yangına Türkiye‘den ve güneyden gönderilen helikopter ve yangın söndürme uçakları müdahale etti. 

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, dün akşam saaatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alınan yangınla ilgili açıklama yapmıştı. Oğuz, yangının çok geniş alana yayıldığını belirtmişti.

Öğrenciler tahliye edildi

Yangın bölgesine giden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Kuzey Kıbrıs’ın en güzel orman alanlarından olan bölgede çıkan yangından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Tepebaşı bölgesinde çıkan yangın Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü‘ne de sıçradı. Okulda bulunan öğrenciler tahliye edilirken, bölgedeki itfaiyeciler yangına müdahale etti.

Yangında Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı Vadisi’ndeki asırlık zeytin ağaçları zarar gördü, bazıları ise tamamen yandı.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR