İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Kuzey Kıbrıs’lı gazetecilerden hükümete sokakta isyan: DOKUNMA!

0

Temel hak ve özgürlükler kısıtlayıcı yasa tasarılarına karşı mücadele başlatan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, “Özgürlük senden büyük #Dokunma” eylemleri çerçevesinde bu sabah başbakanlık ışıkları önünde pankart açtı.

Sabah 07.00-08.00 saatlerinde pankart açan gazetecilere, trafikteki vatandaşlar, korna çalarak ve selamlayarak, destek verdi.

Yenidüzen Gazetesi‘nin aktardığına göre, Birlikten yapılan açıklamada, eylemlerin, “gündeme getirilen üç yasa tasarısının yarattığı tehlikeye karşı toplumsal duyarlılık ve bilinçlenme sağlamayı amaçladığı belirtilerek, eylemlere yarın da devam edileceği kaydedildi.

Eylemler devam edecek

Gazeteciler Birliği, salı akşamı üç yasaya karşı verilecek mücadelenin yol haritasını çizmek üzere üyelerinin, diğer basın örgütlerinin, hukukçuların ve bazı milletvekilleri ile siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenledi.

Birlik lokalinde yer alan toplantıda, oluşturulan eylem komitesinin aldığı karar uyarınca dün geceden itibaren eylemler başladı.

Birlik, “Ceza, Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması ve Müfsidane Yayınlar yasalarında yapılmak istenen değişikliklere, toplumdaki bireyler ve kurumların sosyal medya dahil her mecrada özgür düşüncesini dile getirmeyi engellemeye yönelik oldukları” gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Üç yasa tasarısına karşı aktif eylemlerine başlayacağını duyuran Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği şu açıklamayı yapmıştı:

“Temel hak ve özgürlüklerimizi kısıtlayıcı yasa tasarılarına karşı mücadelemizi yükseltiyoruz.

Özgürlüklerimizi korumak için kenetleniyor ve hep birlikte ayağa kalkıyoruz.

Düşüncemize kelepçe, sesimize hücre, ifademize kilit istiyorlar.
İzin vermeyeceğiz.
“Dokunma” diyeceğiz!
Sütunlardan, sayfalardan, stüdyolardan, matbaalarımızdan sokaklara ineceğiz.

“Söz büyüğün” derler ya!
Özgürlük senden büyük, DOKUNMA!

Gazeteciliğe, düşünce özgürlüğüne, yargı bağımsızlığına DOKUNMA!
İfade özgürlüğüne darbe niteliğindeki yasalarda yapılacak değişiklikleri toptan reddediyoruz.

Seslerimizi, yüreklerimizi, mücadelemizi çoğaltıyoruz.

Meclis komitesi gündemine getirdiği Ceza (Değişiklik), Müsfidane Yayınlar (Değişiklik) ve Özel Hayat ve Hayatın Gizli Alanının Korunması (Değişiklik) Yasa tasarılarını reddediyoruz.

Yürürlükteki yasalarda özgürlüğümüzü kısıtlayan maddelerin kaldırılmasını talep ederken bunlara yenilerinin eklenmesine izin vermeyeceğiz.

Mücadelemizi bu akşamdan itibaren aktif şekilde başlatıyoruz. Kalemimizle, sözcüklerimizle, canlı yayınlarımızla ve aktif eylem planlarımızla bizler sokakta olmaya ve sadece bizler için değil tüm toplumun ifade özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Tüm gazetecileri, tüm aydınları, demokrasi, insan hakları ve çağdaş değerlere önem veren tüm toplum kesimlerini mücadelemize katılmaya çağırıyoruz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.