Hasankeyf için çember daralıyor

Batman Valisi, 8 Ekim’den itibaren Hasankeyf’in trafiğe kapatılarak çembere alınacağını duyurdu. Hasankeyf Koordinasyonu’na göre bu, 12 bin yıllık tarihi ve Dicle Vadisini yok etme çemberi.

2 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf, içinde bulunduğu Dicle Vadisi‘yle, Ilısu Barajı’nın suları altında bırakılmak üzere. Devlet Su İşleri (DSİ) 18 Temmuz’da Ilısu Barajı’da kapakların kapatılarak, şu an için az aşamada su tutma işlemini başlattı. Batman Valiliği, geçtiğimiz hafta, DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ile TOKİ temsilcilerin katıldığı Yeni Hasankeyf Yerleşim yeri Koordinasyon Toplantısı’nda Hasankeyf ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yerleşkesinin yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Batman Valisi Hulusi Şahin şöyle konuştu: “Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor.”

“Kabul etmiyoruz, sessiz kalmayın”

Hasankeyf Koordinasyonu ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Batman Valisi, 8 Ekim’den itibaren Hasankeyf’in trafiğe kapatılarak giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceğini, Hasankeyf’in tamamen ‘güvenlik’ çemberine alınacağını söyledi. Bu çember,12 bin yıllık tarihi ve Dicle Vadisini yok etme çemberidir. Kabul etmiyoruz, sessiz kalmayın.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR