Bursa halkı, DOSAB Termik Santrali’ne karşı ilk davasını açtı

Bursa’nın göbeğine kurulmak istenen termik santral için ilk dava açıldı. DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan termik santralle ilgili verilen olumlu ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

45 (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)
45 (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Buhar ve Enerji Üretim Tesisi projesiyle ilgili ÇED raporunun olumlu yönde verdi. Bunun üzerine ‘DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu‘ üyeleri, ÇED kararının yürütmesinin durdurulması için dava açmak üzere Ataevler Adliyesi’nde toplandı. Aralarında 27 ayrı kurumun bulunduğu DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, “Termik yapma boşuna, yıkacağız başına” şeklinde slogan attıktan sonra, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Şehir merkezine kurulacak termik santralin Bursa’nın havasını kirleteceğini ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyleyen DOSAB Çevre Komisyonu Avukatı Eralp Atabek, Orhaneli ilçesinde yapılan termik santrali örnek gösterdi. Bursa Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Atabek, “Termik santralin Bursa için oluşturacağı tehlikeyi bilerek adliye binası önüne kalabalık geldik. Sadece kâr hırsı ile işletmelerin daha ucuz elektrik elde edebilmesi için termik santral inşa edilmeye çalışılıyor. Kömürlü termik santrallerin Bursa’da zararını Orhaneli ilçesinden biliyoruz. Bu kadar uzaktaki santralin tehlikesinden söz ederken Bursa’nın göbeğine yapılması düşünülen termik santralle karşı karşıyayız. Bu santrale geçtiğimiz günlerde ÇED raporu verildi. Biz bu kararın ilk önce yürütmesini durdurmak, daha sonra da bunun iptal için adliyeye geldik” dedi.

 

(Bursadabugün.com)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR