Sürdürülebilir Yaşam filmleri fongogo ile sürdürülebilecek, destek için bugün son !

7-8-9 Kasım tarihlerinde 11 ilde eş zamanlı gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde yaklaşık 10.000 izleyiciye ulaşan filmler yakında Surdurulebiliryasam.tv’de!

sytvlogo_yesilgazete

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu sene 11 ilde, toplam 14 salonda 20 belgesel ve 81 konuşmacısı ile 10.000’e yakın izleyiciyle buluştu.
2014’de 7. yılını dolduran Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde şimdiye kadar gösterilen belgesellerin Türkçe altyazıyla yayınlanacağı Surdurulebiliryasam.tv ise görselin gücünden faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için gereken kültürel değişime katkı vermeyi amaçlayan bir web projesi. Şu anda 2008’den bu yana festivalde gösterilen 20 filmin yayına alındığı web sayfasına her hafta yeni belgeseller eklenecek. Birçok filmin yönetmen veya yapımcısı filmlerinin sadece Türkiye’de, Türkçe altyazıyla yayınlamasına ücretsiz olarak izin verdiği web sayfasında düşük bir ücret karşılığında izlenebilecek filmler de olacak. Yönetmenlerin talebi doğrultusunda 3$ karşılığında izleme ücreti ile bir hafta boyunca izlenebilecek bu filmler için izleyicilerin ödediği ücretin tamamı yönetmenleri destekleyecek.
Surdurulebiliryasam.tv’de dünyanın her köşesinden ilham veren çözüm hikayeleri içeren belgesel ve kısa filmlerin yanısıra Türkiye’de sürdürülebilir bir yaşam için çalışmalar gerçekleştiren kurumların filmleri de yeralacak. Böylece izleyiciler Türkiye’de ve dünyada bu doğrultuda yapılan çalışmaları yakından takip edebilecek; websayfasına ücretsiz olarak üye olan bireysel kullanıcılar filmlere yorum yapabilecek ve benzer ilgi alanları olan kişiler birbirini bulabilecek.
Surdurulebiliryasam.tv’nin hayata geçmesi için Fongogo.com’da açılan kitlesel destek kampanyası bugün saat 24:00’e kadar destek almaya devam edecek. Desteklerinizi http://www.fongogo.com/p/surdurulebiliryasamtv üzerinden gerçekleştirebilirsiniz .
(Yeşil Gazete)
Pınar Demircan
Pınar Demircan
Lisansını iktisat ,yüksek lisansını ingilizce işletme, doktorasını sosyoloji alanında tamamlamış olan Bağımsız Araştırmacı Pınar Demircan iş yaşamına Japonca bilmesi vesilesiyle Japon şirketlerinin insan kaynakları ve kalite yönetimi alanında çalışarak başladı. Profesyonel iş yaşamı devam ederken Türkiye'de bir nükleer santral kurulmasının yeniden gündeme gelmesinin ardından Fukuşima Nükleer Felaketi üzerinden nükleer santrallerin gerçeklerinin öğrenilmesi için Japonya'daki sivil toplum örgütleri ve ağlarıyla bağlantıya geçti. 2014 yılında Yeşil Gazete yazarları arasına katılarak nükleer santraller ve enerji konusuna yazılarıyla katkı yapan Demircan nukleersiz. org koordinatörlüğünü de bu tarihten itibaren yürütüyor. Çok sayıda sivil toplum örgütüyle çalışmalar yürüten Demircan'ın yurt içi ve dışında katıldığı konferans, etkinlik ve atölyelerde iklim, enerji, çevre ve ekoloji konularında özellikle nükleer bağlamında paylaşımları bulunuyor. Çalışmalarını akademik alanda da sürdürmek için başladığı sosyoloji alanındaki doktorasını 2023 yılında tamamlayan Demircan'ın disiplinlerarası alanda çeşitli çeviri ve makaleleri bulunuyor. İletişim: [email protected]

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR