Beylikdüzü % 100 Ekolojik Pazarı yeni yerine yeniliklerle taşınıyor

Buğday Derneği’nin ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde yürüttüğü yürüttüğümüz % 100 Ekolojik Pazarlar’ın İstanbul’daki üçüncü ayağı olan Beylikdüzü % 100 Ekolojik Pazar, 20 Eylül  Cumartesi gününden itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

10 ekolojikpazar...

Bakırköy’den Çorlu’ya kadar İstanbul’un batısında yaşayanların ekolojik ürünlere çok daha rahat ulaşmalarını sağlayan Beylikdüzü % 100 Ekolojik Pazar, Adnan Kahveci mahallesinde, “Kapalı pazar” olarak da bilinen ve halk arasında “Çarşamba pazarı” olarak anılan alana  taşınıyor. Diğer %100 Ekolojik Pazarlarda olduğu gibi Beylikdüzü’nde de ekolojik sertifikalı meyve, sebzelerin yanısıra pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, yumurta, temizlik malzemeleri, şampuan ve  süt ürünlerine ulaşmak mümkün.

9 buğday

Denetimleri Buğday Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi Ziraat Mühendislerince yapılan Pazar, her cumartesi 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

 

23 Şubat 2010 tarihinde açılan Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar, İstanbul’daki 3.% 100 Ekolojik Pazar. İlk açıldığında salı günleri “Beylik Pazarında” kurulan pazar, ilgiyi arttırmak ve ürün tedarikini kolaylaştırmak adına cumartesi gününe alındı. Şimdi yeni üreticilerin de katılımıyla  yeni, modern ve kapalı bir pazar alanına taşınıyor.

 

Pazarda bugüne kadar var olan Çatalca’lı, Afyon’lu, Mersin’li, Ankara’lı üreticiler ve aracı esnafa;  Kırşehir, İzmir, Antalya,Tokat ve Amasya’dan da üreticiler katılacak.

(Yeşil Gazete)

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemini nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

Türkiye’de iklime ve doğaya verilen zarardan milyonlar etkileniyor

'Güvenli ve Adil Alan'ı tanımlayan bilim insanlarının 25 yıllık gelecek projeksiyonları, dünya halklarının tehlikeli devrilme noktalarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Ağustos ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay geldi; Ağustos. Peki bu ayda hangi sebze meyveleri tüketmeliyiz?

Temmuz ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, ev ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde yemenin önemini hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR