Uncategorized

8 Ocak 2014

0

140 kilo kokain süpermarkete gitti

Almanya’nın başkenti Berlin’de süpermarketlere gelen meyve kaslarının içinden yaklaşık 6 milyon Euro değerinde 140 kilo kokain çıktı. Toptancılarlarla tek tek irtibatat geçerek 140 kilo kokaine ulaşan polis, uyuşturucu tacirlerinin adresleri karıştırdığını düşünüyor. Yetkililer 6 milyon Euro değerindeki uyuşturucunun Kolombiya’dan gönderildiğini belirtiyor.

Mursi bugün yargılanıyor

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasının bugün yapılması bekleniyor. Ancak İskenderiye yakınında tutulan Mursi’nin başkent Kahire’deki Polis Akademesi’ne getirilmesi kötü hava koşullarından dolayı ertelendi. Davada Mursi ile birlikte 14 kişi daha yargılanıyor. Mursi, çıktığı ilk duruşmada Mısır’ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı olduğunu ve darbe yönetiminin atadığı mahkemenin kendisini yargılamaya yetkisinin olmadığını söylemişti.

Bir mahalle yerin dibine girdi

Brezilya’da bir nehir yatağı yakınındaki onlarca ev, çöken krater tarafından yutuldu. Kameraya yansıyan o görüntülerde insanların çökmek üzere olan evlerden panik içinde kaçıştığı görülüyor. Bir kadının çocuğunu camdan komşularına atarak kurtardığı görülen görüntülerin devamında ise evlerin yıkılma anı yer alıyor. Alt yapı ve elektrik şebekelerine de büyük hasar veren olayda 80’den fazla ailenin evsiz kaldığı öğrenildi.

New York’ta yolsuzluk operasyonu

New York’ta onlarca polis ve itfaiyeci sosyal yardım dolandırıcılığı iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılık geniş çaplı yolsuzluk soruşturması kapsamında 72 polis, 8 itfaiyeci ve 5 cezaevi görevlisi bulunduğunu açıkladı. Gözaltına alınanların bazılarının 11 Eylül 2001 saldırılarında görev yaparken sakatlandıklarına dair sahte başvurularda bulundukları söyleniyor.

Yanardağ 2 günde 100 kere patladı

Endonezya’nın batısında bulunan Sinabung yanardağı, havaya kül püskürtmeye devam ediyor. 2460 metreye kadar yükselen kül ve lavlar nedeniyle bölgede yaşayanlar, evlerini terkederek daha güvenli yerlere sığındı. Aylar geçmesine rağmen halen aktif olan yanardağda iki gün içerisinde 100 kereden fazla patlama yaşandı. Endonezya’da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Gates Obama’yı suçladı

ABD’nin eski savunma bakanı Robert Gates, başkan Obama’yı Afganistan savaşında benimsediği startejiye inanmamakla suçladı. George W. Bush’un savunma bakanlığını yapan Gates’e gre Obama’yla üst düzey subaylar arasındaki ilişkiler kötü gidiyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.