GündemManşetTürkiye

78 barodan gazete ilanıyla destek çağrısı: Barolar yıkılırsa herkes sessiz ve kimsesiz kalır

0
AKP’nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek teklifine karşı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 78 baro başkanlığı, gazetelere ilan verdi. 78 baronun katıldığı açıklamada, Erzincan ve Elazığ baroları yer almadı. Söz konusu düzenlemenin yasalaşması durumunda yaşanacak hak kayıplarını ve bu yasaya karşı çıkma sebeplerini anlatan baroların, gazetelere verdikleri ilan metninde şu ifadeler yer aldı:
 

Yaşımıza, güneşe, yağmura ve virüse rağmen ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürümemizin ve başkentimizin girişinde tarafımıza uygulanan insanlık dışı muameleye rağmen direnmemizin ve kararlı duruşumuzun nedeni Baroların yapılarının değiştirilmesi adı altında parçalanma, niteliksizleştirme ve susturulma tehdidine karşı bir tepki ama aslında bu tehdidin vatandaşın sesinin kesilmesi, temel hak ve özgürlüklerinin sınırlandırılması karşısında savunmasız bırakılması anlamına gelmesinedir” 

‘Sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklar yaratacak’

Baroların bölünmesi, parçalanmasıyla bağımsız savunma yerine siyasete ya da başka ortaklaşmalara dayalı sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklar yaratılacağı belirtilen ilanda, söz konusu metnin bu ülke üzerinde yaşayan, hukuk devletine ve insan onuruna inanan herkese tarihi bir çağrı olduğuna dikkat çekildi. 

Baroların mücadele kararlılığına vurgu yapılan metinde herkes destek vermeye çağırıldı: 

Bizler meslek değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizi, meslek örgütümüzün içi boş, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklara indirgenmesine izin vermeyeceğimizi tarih önünde tüm Türkiye’ye saygı ve büyük bir kararlılıkla arz eder, herkesi seslerinin kısılmasını amaçlayan her türlü tahakküme karşı mücadelemize destek vermeye davet ederiz.” 

Ankara Barosu Başkanı: Hürriyet gazetesi ilanı yayınlamadı

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda Hürriyet gazetesinin ilanı yayınlamadığını yazdı. Sağkan, “Bunu da kenara not alalım. Hürriyet gazetesi bu ilanı dahi yayınlayamayarak tarihteki yerini aldı. Basın özgürlüğünde geldiğimiz nokta” sözleriyle gazeteye tepki gösterdi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.