Uncategorized

7 Temmuz – 13 Temmuz

0

İsrail – Filistin İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 30’u çocuk 166 Filistinli öldü. İsrail’in Hamas’ın attığı roketlere karşılık başlattığı hava saldırısı geçtiğimiz hafta her gün devam etti. İsrail kabinesi olası karadan müdahale için 40.000 ihtiyat teşkilatının çağırılmasını onayladı.

Yemen’in başkentin hemen kuzeyindeki Amran şehrini Şii Houthi ayaklanmacıları ele geçirdi. Zaferleri son on yıldır kaynayan isyanı ülkenin merkezine taşıdı.

Somali Shabab milis kuvvetlerinin İslamcı üyeleri başkanlık sarayını ele geçirdi. O sırada Saray’da olmayan Başkanı değil ama 14 askeri öldürdükleri iddia ediliyor.

Nijerya Boko Haram’ın kaçırdığı kadın ve çocuklardan 63 tanesi 24 saat yürüyerek tutsak bulundukları yerden kaçtılar.

Amerika Barack Obama Kongreden Orta Amerikalı göçmenlerin akınına müdahale etmek için 3.7 milyar dolar istedi. Beyaz Saray çoğunluğu refakatçisiz çocuk olan göçmenleri sınır dışı edeceğine söz verdi.

Afganistan’da geçen ay yapılan başkanlık seçimini Ashraf Ghani’yi önde gösteren çeteleye rağmen Abdullah Abdullah kazandığını iddia etti. Kabul’de patlayan bir bomba 16 kişiyi öldürdü.

Çin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Çin’i ziyaret etti. Çin başkanı Çin ve Amerika arasında bir yüzleşmenin felaket olacağını söyledi.

Tibet John Kerry’nin ziyareti sırasında Tibetli bir yazar ev hapsine sokuldu. Geçen sene Dışişleri Bakanlığınca verilen cesur kadınlar ödülünü alan Tsering Woeser Beijing’e Amerikan elçiliğine davet edilmişti.

Nikaragua Atlantik ve Pasifik sahillerini bağlayan 40 milyar dolarlık kanal projesini açıkladı. Çevreciler kanal fikrini beğenmezken şüpheciler gerçekleşebileceğine ihtimal vermiyor, ama proje ilerlemeye devam ediyor. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.