EkolojiManşet

7.7 Dünya Değişim Günü ‘çevre’ temasıyla kutlandı

0

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve 7.7 (7 Temmuz) Dünya Değişim Günü, bu yıl ‘Çevre Bilincinde Değişim’ temasıyla kutlandı. Yurt genelinde 100’e yakın şehirde ve yurtdışında yapılan etkinliklerde, ‘çevre duyarlılığı’  konusunda farkındalık yaratacak aktiviteler gerçekleştirildi.

7.7. Dünya Değişim Günü’nün önümüzdeki zamanlarda UNESCO ortaklığı ile kutlanacağını belirten ULUDEF yetkilileri şunları söyledi: “Bu özel gün bireyin, toplumun ve dünyanın bilinçli değişimi için hazırlandı ve her yıl kutlanacak, yaygınlaştırılacak. Pazar günü saat 17.00’den itibaren yurt genelinde ve tüm dünyada 100’e yakın şehirde etkinlikler gerçekleşti. Bu yılki etkinliklerin ana teması olarak çevre bilincini değiştirmeye, yükseltmeye yönelik farkındalık yaratmayı amaçladık. En az atıkla yaşamak, ülkemizin, dünyamızın deniz ve su kaynaklarını korumak, sahillerimizdeki canlı yaşamına duyarlı olmak, küresel ısınmanın yarattığı olumsuz iklim değişiklikleri,  dünyanın akciğerleri olan orman arazilerinin hızla azalması, yer altı su kaynaklarının kirlenmesi, deniz ve okyanuslardaki ısınma ve kirlenme,  yok olan canlı türleri nedeniyle doğanın bozulan dengelerine dikkat çekmek; toprak, su, güneş, hava kaynaklarımıza sahip çıkmak ve ileriki nesillere yaşanacak bir dünya bırakmak amacıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.”

Pazar günü, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Denizli, Bursa, Tekirdağ, Gölcük, Çorlu, Samsun, Marmaris ve Bodrum gibi noktalarda; yurt dışında ise  Paris, Prag, Londra, Las Vegas, New Jersey, California, Chicago, Tokyo, Meksika, Arjantin/Cordoba, Bosna Hersek, Hindistan, Bulgaristan, İspanya, Rusya, Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İsviçre,  Kazakistan ve Azerbaycan’da halka açık yeşil alanlar ve parklarda konserler, dans gösterileri, hediye fidan dağıtımları ve toplu nefes çalışmalarını içeren pek çok aktivite yapılırken; katılımcılara iklim değişikliği, biyoçeşitliliğin azalması, kirlilik ve kaynakların korunması hakkında bilgi verildi, farkındalık çalışmaları yapıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.