ManşetKadınTürkiye

62 kadın örgütünden açıklama: İfşa sürecinde geri adım atmayacağız

0
Fotoğraf: Emre Orman/ csgorselarsiv.org

Leyla Salinger isimli sosyal medya kullanıcısının yazar Hasan Ali Toptaş’ın tacizlerini ifşa etmesiyle başlayan ve daha sonra pek çok kadının kendilerini taciz eden erkekleri ifşa ettiği sürece 62 kadın örgütünden destek geldi.

Yapılan ortak açıklamada ifşaları kabul ettikten sonra intihar eden yayınevi sahibi İbrahim Çolak’a da işaret edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bunun üzerine arkadaşımız Leyla Salinger bu şahsın intiharının sorumlusuymuş gibi yüzlerce hesap tarafından hedef gösterildi. Hepimiz biliyoruz ki kadınlar tarafından tacize isyan hareketleri patriyarkal düzen tarafından her zaman bastırılmaya ve farklı yöntemlerle itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bugün başlatılan bu linç kampanyası her kesimden kadının isyanı karşısında paniğe kapılan patriyarkanın isyanın sesini yükselten kadınlara ‘susacaksınız’ deme biçimidir.

‘Kendimizi suçlamayacağız’

Açıklamanın devamında, “Kadınlar, taciz varsa sorumlunun öncelikle tacizci ve beraberinde tacizciyle dayanışanlarla birlikte, failleri aklamak yönlü işleyen yargı pratiği olduğunu binlerce kez haykıracak, maruz bırakıldığımız tacizi yüksek sesle söylediğimiz için kendimizi suçlamayacak, bugün de bundan sonra da erkek şiddeti karşısında sessiz kalmayan her kadının yanında olacağız ve mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” ifadelerine yer verildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.