Uncategorized

6 Şubat 2014

0

İran’da su sıkıntısı

Dünyanın en büyük ikinci tuz gölü Urmiye’nin yüzde 95’i kurudu. Umriye’nin kuruma nedeni olarak gölü besleyen dağ nehirlerine kurulan 11 adet HES benzeri barajların suyu azaltması sebep gösteriliyor. 2010 ve 2011 yıllarında bölgede yaşayanlar gölün kurumasına karşı protesto gösterileri düzenleseler de baskıyla susturuldular. Yanlış sulama teknikleri ve yeraltı sularının kurutulması da nüfusu 80 milyona yakın İran’ı bekleyen çevre felaketinin boyutlarını arttırdı.

Soçi Olimpiyatları başlıyor

Bugün başlayacak Kış Olimpiyatları nedeniyle Soçi civarında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmış durumda. ABD, Kış Olimpiyatları için Rusya’ya sefer yapan havayollarını “diş macunu tüpü içine yerleştirilmiş olabilecek patlayıcılar” konusunda uyardı.7-23 Şubat günlerindeki Olimpiyat Oyunları boyunca iki Amerikan savaş gemisi olası tehditler için Karadeniz’de bulunduruluyor.

 Sisi Cumhurbaşkanı adayı

Mısır’da darbe yapan ordunun generali Abdul Fattah al-Sisi, bir Kuveyt Gazetesi’ne yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıkladı.

Yermuk Mülteci Kampı’nda açlık devam ediyor

Suriye’nin başkenti Şam’da gıda ve ilaç girişine izin verilmeyen, Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı’nda açlıktan ölenlerin sayısı 100’e yükseldi.

New Yok’da bazı hastalıklarda esrar kullanma izni çıktı

ABD’nin New York eyaletinde kanser, glokom ya da Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uygun hastalıkları olanlar esrar alabilecek. Ülkede 20 kadar eyalette tıbbi amaçlı olarak esrar kullanımı serbest. Çarşamba günü Colorado keyif amaçlı esrar kullanımına izin veren ilk eyalet oldu. Washington eyaletinin de esrar satışına bu yılın sonlarına doğru izin vermesi bekleniyor.

 2013 en sıcak altıncı yıldı

‘Dünya Meteoroloji Örgütü’ (WMO), 2013’ün, 160 sene önce ölçülmeye başlanan yıl sıcaklıklarının arasında altıncı sıraya oturduğunu açıkladı. Yine de gezegenin bacı bölgelerinde, örneğin Avustralya’da, gelmiş geçmiş en sıcak yıl yaşandı. En sıcak 14 yılın 13’ü 21. yüzyılda ölçülmüş sıcaklıklar.

(Yeşil Gazete) 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.