Uncategorized

6 Mayıs 2014

0

Tayland Başbakanı adalet önünde
Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra yolsuzluk iddialarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bugün ifade veriyor. Shinawatra hükümetin devlet pirinç üretimini destekleme programında yapılan yolsuzlukla ilgili olarak yargılanıyor. Aynı zamanda Tayland Ulusal Pirinç Komitesi Başkanı olan Shinawatra’nın, yolsuzluk konusunda pek çok kişi tarafından uyarılmış olmasına karşın bu programı sürdürdüğü belirtiliyordu. Altı ay önce başlayan hükümet krizinde yüz binlerce Tayland’lı sokaklara çıkmış, seçilmişlerin görevden alınarak ‘Halk konseyi’kurulması talep edilmişti.

Nijerya’da Boko Haram’ın kaçırdığı 230 kız öğrenci bulunamıyor
ABD, Nijerya’da radikal İslamcı militan Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan 200’ün üzerinde kız öğrencinin kurtarılması için yardım önerisinde bulundu.200’ün üzerinde kız öğrenci 14 Nisan’da Borno eyaletindeki okullarından kaçırılmışlardı. Boko Haram lideri Ebubekir Şekau, kaçırma olayını üstlendiklerini söyledi ve kızların köle olarak satılacağını iddia etti.

Kırım’da yönetim gerginliği
Kırım Tatarları’nın lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kırım’a girişinin engellenmesi, Kırım’daki yeni Rusya yönetimiyle Kırım Tatarları arasındaki gerginliğin fitilini ateşledi. Kırım Savcılığı, Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri hakkında dava açarken, Meclis’in Rusya Federasyonu’ndaki faaliyetlerinin de yasaklanabileceğini açıkladı. Bunun üzerine basın toplantısı düzenleyen Kırımoğlu, “Rusya, Kırım Tatar halk hareketinin üyelerine karşı baskıyı sürdürürse, Tatarlar barışçıl protesto yöntemlerinden vazgeçmek zorunda kalabilir” açıklamasını yaptı.

Sinn Fein lideri serbest
IRA’nın siyasi kolu olan Sinn Fein örgütünün lideri Gerry Adams, 42 yıllık bir cinayetle ilgili 4 gün boyunca sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı. Hakkında suçlama yapılmayan, ama dosyası savcılığa sevk edilen Adams, Kuzey İrlanda Başbakan Yardımcısı Martin McGuinness ile düzenlediği basın toplantısında, barışın sesiyle konuştu : “Anlaşmadan geri dönüş yok. Bu, barışı inşa çabası ve geleceğimiz demek. Geçmiş ise geçmiştir. IRA gitti, bitti. Geriye gitme olasılığı yok.”Adams, partisinin seçim öncesi yükselişe geçtiği sırada gözaltına alındığına dikkat çekerek ve ‘şeytani bir kampanyaya’ kurban gittiğini savundu.

Sisi’den seçim vaadi Müslüman kardeşleri ortadan kaldırmak
Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı olarak gösterilen eski Genelkuray Başkanı Sisi, seçim vaadi olarak Müslüman Kardeşler’in varlığını tamamen ortadan kaldıracağını ifade etti.26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Eğer Sisi kazanırsa, 1950’lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli Cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

İran’dan Suriye’ye kimyasal silah yardımı şüphesi
Dailiy Telegraph gazetesi, İran’ın Suriye’ye kimyasal silah sağladığı yönünde şüpheler olduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait askeri kargo uçaklarının İran havalimanlarında uydu fotoğrafları ile görüntülendiği belirtiliyor. İran’ın Çin’den sipariş ettiği 10 bin klor bombası başlığının bir kısmının Suriye’ye sevkedilmiş olabileceği söylenen haberde, “Batılı yetkililer Suriye askeri kargo uçaklarının İran ile rutin kullanılan uçuş hatları oluşturduğunu söylüyor” deniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.