Uncategorized

6 Mart 2014

0

AB’den Kırım’la ilgili zirve

Avrupa Birliği liderleri, Rusya’nın Ukrayna’nın Kırım bölgesine asker sevk etmesine nasıl güçlü bir yanıt vereceklerini kararlaştırmak için acil bir zirve gerçekleştiriyor. 28 üyeli AB’nin liderlerinin acil toplantısının TSİ 12.30’da başlaması bekleniyor. BBC’nin Brüksel’deki muhabiri Chris Morris, AB zirvesinin muhtemelen vize ve ticaret serbestliğiyle ilgili görüşmelerin durdurulması gibi bazı yaptırımları uygulamaya koyacağını söylüyor.

Spiker Rusya Kanalından canlı yayında istifa etti 

Rusya’nın İngilizce yayın yapan uluslararası haber kanalı Russia Today’in ABD’li sunucusu canlı yayında istifa etti. Sunucu Liz Wahl, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in icraatlarını aklamaya çalışan kanalın artık bir parçası olamayacağını” söyledi.

Kaddafi’nin oğlu Libya’da iade edildi 

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi’nin Nijer tarafından iade edildiği ve Trablus’ta gözaltına tutulduğu belirtiliyor. Saadi Kaddafi, babasının ölümüyle sonuçlanan 2011’deki çatışmaların ardından kaçmıştı.

Asya’da yeni bir kuş türü

Bilim insanları, Asya’da türünün yalnızca tek bir örneği olan yeni bir kuş familyası keşfetti. Uzmanlar, çalıkuşu ve diğer ötücü kuşlara benzeyen yeni kuş türünün ‘Elachura’ olarak tanımlanmasını tavsiye ediyor. Prof. Alstrom bu türü, “çok gizemli ve subtropikal dağlık ormanlardaki karışık bitki örtüsünün derinlerine gizlendiği için gözlemlemesi güç” olarak tanımlıyor.

Avustralya başbakanı ormanları endüstriye açacak!

Avustralya başkanı Tony Abbott, seçim kampanyası kapsamında ülkenin “yeşil ideolojisinin” ekonomiye darbe vurduğunu iddia etti. Abbott, Tazmanya’da milli parklardan orman haline gelmiş pek çok alan olduğunu, artık bu alanların orman endüstrisine açılacağını açıkladı. Tazmanya’da ormanlık alan 74 bin hektar; Abbott’un gelişmesini engellemek istediği milli park alanlarının ülke yüzölçümüne oranı ise yüzde dört.

You may also like

Comments

Comments are closed.