Kategoriler: Uncategorized

6 Haziran 2014

Evsizlerden Dünya Kupası protestosu
Dünya Kupası’nı protesto eden binlerce evsiz Brezilyalı, turnuvanın ilk maçının yapılacağı Sao Paulo’daki Corinthians Stadyumu’nda eylem yaptı. “Evsiz işçiler Hareketi” üyelerinin düzenlediği ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, Dünya Kupası’na yapılan “ölçüsüz” harcamalar protesto edildi. Protestocular hükümetten sağlık ve eğitime daha çok yatırım yapmasını, ayrıca toplu taşımayı finansal olarak desteklemesini talep ediyor.

FİFA’dan Katarlı yetkililere soruşturma
Sunday Times gazetesi, Fifa’nın eski başkan yardımcısı Muhammed bin Hammam’ın, Dünya Kupası’nın Katar’da yapılmasını sağlamak için Fifa’nın seçim kurulu üyelerine toplam 5 milyon dolar ödediğini iddia etti. Fifa (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği), 2022 Dünya Kupası’nın teklif aşamasında yetkililere rüşvet verildiği iddialarıyla ilgili olarak Katarlı yetkilileri sorgulayacak.Fifa’nın soruşturması Michael Garcia tarafından yürütülüyor.

ABD Tiananmen’le ilgili sayı istedi
ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin’den, 25 yıl önce Tiananmen Meydanı’ndaki protestolar sırasında ölenlerin sayısını açıklamasını istedi. Telebe tepki gösteren Pekin, Tiananmen’in 25. yıl dönümünde verilen mesajların “Çin’in içişleri karışmak” olduğunu ve açıklamalardan “hoşnutsuz” olduklarını belirtti. 4 Haziran 1989’da yaşanan şiddete ve ölü sayısına dair Çin bugüne kadar resmi bir açıklama yapmadı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi