ManşetTürkiye

6 bin 80 TL Facebook’tan Başbakanı eleştirdin cezası

0

Zonguldak yerel haber sitelerinden Değişim’in verdiği habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhinde basında yer alan haber ve karikatürleri, Facebook’taki sayfasında paylaşan PTT memuru İbrahim Damatoğlu, “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı. Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti para cezasının beş yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Basında Başbakan ve hükümeti eleştiren yazı ve karikatürleri Facebook sayfasından paylaşan PTT memuru Damatoğlu, 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Damatoğlu, Başbakan’a hakaret etmediğini, sadece basında çıkan haberleri paylaştığını söyledi.

“Mahkemeye de itiraz ettik. Öncelikle bu sayfaları kimin ne şekilde aldığı tespit edilmesi lazım. Çünkü bir hakim savcı kararı olmadan alınıp şikayette bulunuldu. Başından beri itiraz etmiştik.

“Mahkeme de para cezası verdi. Para cezasını da beş sene hükmün ertelenmesi kararı verdi. Temyiz yolumuz yok. Bir tek ağır ceza mahkemesine itiraz etme hakkımız var. Oraya da itiraz edeceğiz. Bu hakaret davasıydı bir iki davam daha var. İlk olarak sürgün ve ücret kesimi cezalarımda vardı” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen üyesi olan Damatoğlu, Facebook sayfasında Erdoğan ve hükümet aleyhindeki paylaşımları nedeniyle geçen sene maaş kesintisi ve kademe ilerlememe cezasına çarptırılmıştı.

Teftiş Kurulu Kontrolörü Kadir Çevik’in yürüttüğü soruşturma sonunda Damatoğlu’na, “siyasi ve ideolojik içerikli haber paylaşımında bulunmak, yazılı ve resimli paylaşımlarla devlete ait kurum ve kuruluşları aşağılamak, devlet büyüklerine karşı küçük düşürücü paylaşımlarda bulunmak, Başbakan’ı ve partisini hedef alan paylaşımlarda bulunmak, kamuoyunu hükümet ve Başbakan aleyhine olumsuz yönlendirmeye dönük onur kırıcı ibarelerin kullanıldığı ifade ve paylaşımları yaymak” suçlarından ceza verilmişti.

Damatoğlu, aynı soruşturma kapsamında Ordu’ya tayin edilmiş, ardından Bartın’a atanmış ve “Kamu görevlisine hakaret” suçundan alt sınırı bir yıldan az olmamak kaydıyla iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

(Bianet, Değişim)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.