DünyaManşet

529 Mursi taraftarına idam kararı

0

Darbeyle devrilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarında geçen cuma başlayan duruşmada 529 kişiye idam kararı çıktı.

Supporters of Egypt's ousted Islamist President Mursi hold his pictures during a demonstration outside the Egyptian embassy in Kuala Lumpur

Mısır’da yasaklanan Müslüman Kardeşler hareketi üyesi bu grup 1200‘den fazla Mursi taraftarını kapsayan daha geniş bir davaya bağlı olarak yargılanıyordu.Sanıkların  protesto eylemleri sırasında şiddete başvurma ve şiddete teşvik suçlarından yargılandığı bildirildi.

376 mahkum firarda

AP haber ajansı, başkent Kahire’nin güneyindeki Minya‘da görülen davada avukatların savunma yapma fırsatı bulamamaktan şikayetçi olduğunu belirtiyor. Ulaşılan bilgiye göre, idama mahkum edilen sanıklardan 153’ü tutuklu bulunuyor, diğer idam mahkumları ise firarda.

Sanıklar arasında darbenin ardından yasaklanan Müslüman Kardeşler’in önde gelen isimleriyle ruhani liderleri Muhammed Badie de bulunuyor.

Protesto eylemleri, Müslüman Kardeşler’in kurduğu iki kampa yapılan ve yüzlerce kişinin öldüğü kanlı müdahale nedeniyle başlamıştı. Mısır yönetimi tarafından terör örgütü olduğu gerekçesiyle yasaklanan Müslüman Kardeşler’in darbeden bu yana en az bin 400 ölü verdiği tahmin eriliyor. Mursi’nin Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi öncülüğündeki ordu tarafından indirilmesi üzerine başlayan protestolarda ise binden fazla kişi öldü.

Mursi hakkında da farklı suçlamalarla 4 ayrı dava açıldı.

(DW/ BBC Türkçe/Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.