Uncategorized

5 Şubat 2014

0

Bilgisayar Korsanlarından Merkel’e suç duyurusu

Bilgisayar korsanlarının en büyük örgütü olan Chaos Computer Club (CCC), Uluslararası İnsan Hakları Birliği ve insan hakları derneği Digitalcourage ile birlikte, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve kabine üyeleri hakkında “yasa dışı istihbarat faaliyetleri ve yataklıktan” Federal Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Muhalafetten yetki kısıtlama çağrısı

Ukrayna’da muhalefet vekilleri, devlet başkanının yetkilerini kısıtlayan 2004 anayasasına dönülmesi için harekete geçti.

Pakistan ve Taliban anlaşmaya varamıyor

Pakistan’da hükümet ile Taliban arasında, kasımda çıkmaza giren ve dün başlaması planlanan müzakereler yine ertelendi. 2007’den bu yana Pakistan Talibanı ile ordu arasındaki çatışmaları sonlandırmayı amaçlayan görüşmelerin ilk ayağının ertelendiğini Başbakan Navaz Şerif’in danışmanı İrfan Sıddıki duyurdu.

Afganistan’da aile içi şiddete davetiye çıkaran yasa

Parlementodan geçmiş olan, Başbakan Hamid Karzai’nin imzasını bekleyen yasa kabul edilirse, eşlerine, kardeşlerine ve çocuklarına şiddet uygulayan erkekler herhangi bir adli cezaya tabi tutulmayacak. Ceza yasasındaki değişiklik, aynı zamanda aile üyelerinin sanık karşısında ifade vermesini de yasaklıyor. Afganistan’daki şiddet olaylarının çoğu ailede gerçekleşiyor. Eğer yasa geçerse hem şiddet mağdurları hem de şiddete tanık olanlar sessizleştirilmiş olacak.

Anbar’lı siviller evlerini terk ediyor

Irak’ın Anbar bölgesinde militan gruplar ve Iraklı güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda kalan siviller güvenlikleri için bölgeyi terk etmeye başladı. Ordunun haftalarca Anbar’ı kuşatması sonucu ana ikmal yolları savaş alanlarına dönüşmüş ve gıda, yakıt ve tıbbi malzeme kıtlığı ciddi boyutlara ulaşmış durumda.BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) raporuna göre ülkesinde yerinden edilmiş kişilerin sayısı 140 bini buldu.

Libya: Kimyasal silahlar imha edildi

Libya Dış İşleri Bakanı Mohammed Abdulaziz, ülkede kimyasal silahların imha edildiğini açıkladı. Kaddafi döneminden kaldığı iddia edilne kimyasal silahlar, Kaddafi 10 sene önce BM kimyasal silahları sözleşmesine imza atmasına rağmen ülkede bulunuyordu.

Kamboçya’da yıllar sonra yeniden otobüs seferleri

Kamboçya’nin Phnom Penh şehrinde, uzun zamandan sonra ilk kez otobüs başladı. Bir buçuk milyon kişinin yaşadığı şehirde, toplu taşıma sistemi trafik sıkışıklığını çözmek için tekrar başladı. Pilot bölgede başlayan seferlerde 10 tane klimalı otobüs bulunuyor. En son 2001 yılında denenmiş olan otobüsler, halkın ilgi göstermemesi gerekçesiyle iptal edilmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.