KadınManşetTürkiye

42 gündür kayıp olan kadının cesedi bulundu: Fail adliyeye sevk edildi

0
Fotoğraf: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org

Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki evinden 17 Aralık’ta ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 35 yaşındaki Arzu Aygün‘ün cesedi bu sabah ormanlık bir alanda bulundu.

İki çocuk annesi Aygün’ü öldürdüğünü itiraf eden fail Muharrem Coşkun gözaltına alındı. Coşkun, polise verdiği ifadenin ardından adliyeye sevk edildi.

Polisin verdiği bilgiye göre, Arzu Aygün’ün çuvala konmuş cesedi ise failin yer göstermesiyle bulundu.

Arzu Aygün’ün ailesi kızları için 24 Aralık’ta Denizevleri Polis Merkezi’ne kayıp başvurusu yapmış ve olayı Müge Anlı ile Tatlı Sert programına taşımıştı.

İlk ifadesi alınan beş kişiden biriydi

Aygün’ün kaybolmasının ardından polis, Muharrem Coşkun’un ifadesine başvurmuştu. Coşkun ise Aygün’ü en son Atakum’da gördüğü belirtip “Telefonunu ve bir flash belleği bana verip yanımdan ayrıldı” demişti.

Fail Muharrem Coşkun, daha sonra savcılığa giderek Arzu Aygün’ü ateşli silahla vurarak öldürdüğünü ve cesedi Kozluk Mahallesi civarında ormanlık bir alana bıraktığını itiraf etti. Coşkun, Arzu Aygün’ü öldürmesiyle ilgili şunları anlattı:

Olay günü beraber Terme sahiline gezmeye gittik. Aramızda kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Arabadan indik, o sıra tartışmamız alevlendi. Ben de üzerimdeki tabancayla ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Sonra yere düştü. Ben de panik oldum. Öldüğünden emin olunca da gurbetçilerin yazlıklarının olduğu alana çuvala koyup attım. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım.”

Polis, Aygün’ün kaybolmasından sonra Muharrem Coşkun da dahil olmak üzere beş kişinin ifadesine başvurmuştu.

Katledilen kadının cesedi otopsi için Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi‘ne gönderildi.

‘Kavga ederken şüphelendik’

Hürriyet‘in haberine göre, Arzu Aygün ile fail Muharrem Coşkun’un olay günü kavgalarına tanık olduğunu iddia eden Sündüz Bayrak Kul, o gün ile ilgili şunları anlattı:

Biz kızımla birlikte kavga ederlerken gördük, sonra arabanın içinde gördük. Sürekli buraya geliyorlardı, biz sivil polis zannediyorduk, meğerse katilmiş. Kavga ederken şüphelendik, kızım jandarmaya haber verdi. Adamın sesini duyduk, bağırıyordu. Artık kadın cinayetleri son bulsun, yeter. Her gün kadınlar ölüyor.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.