ManşetEkolojiYerel

40 gün sonra yeniden: Atıklarıyla Kamara Deresi’ni kırmızıya boyayan geri dönüşüm tesisine ceza

0

Tekirdağ‘ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Kamara Deresi, bir geri dönüşüm tesisinin atıkları sebebiyle kırmızıya boyandı.

Dün tepki çeken görüntülerin ardından dereden alınan numunelerin incelemesinde, kirliliğe bir geri dönüşüm tesisinin neden olduğu açıklandı.

İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamaya göre,kirliliği yaratan plastik çapak yıkama ve geri dönüşüm tesisinin Çevre İzin ve Lisans Belgesi de bulunmadığı ve atık sularını dereye verdiği belirtildi.

İlgili haber: Bakanlığın Tekirdağ’daki Plastik Sanayi Bölgesi’ne verdiği onaya itirazlar sunuldu

Çevre Kanunu kapsamında söz konusu işletmeye  500 bin lira ceza kesileceği, faaliyetinin durdurulacağı ve Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Dere, Marmara Denizi‘ne dökülüyor.

İlgili haber: Müsilaj Araştırma Komisyonu raporu: Marmara Denizi’ne artık biyolojik arıtma olmadan su verilmemeli

İlk değil

Deredeki krililiğin geri dönüşüm tesisinden kaynaklandığının tespit eidlmesinden önce Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, derenin 40 gün önce de kırmızı renge büründüğünü ve bunun çevredeki fabrikalardan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

Marmaraereğlisi Çevre Gönülleri Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Aksun ise sanayi atıklarının dereye boşaltıldığını aktardı:

“Dere zaman zaman renk değiştiriyor. Yukarıda sanayiden gelen atıklar burada denize boşalıyor. Burada insanlar yaşıyor ve denize giriyor. İnsan sağlığı ve denizdeki canlılar için tehlike oluşturuyor.

Bölgedeki sanayi tesislerinin denetlenmesini talep ediyoruz. Bu sanayilere ivedilikle işlemlerin yapılmasını istiyoruz

Bitki örtüsü ve hayvanlar zarar görecek

Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Müdürü Ozan Deniz de, deredeki kirlilikle ilgili şikayetlerin zaman zaman geldiğini belirtti ve “Kimyasal maddeler denize ulaştığında martılar ve diğer hayvanlar zarar görecektir. Bitki örtüleri zarar görecektir” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.