Spor

4 sene sonra gelen zafer

0

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Oyuncular Turu Şampiyonası‘nın 12. ayağında, Joe Perry‘i yenen Stephen Maguire, 4 sene sonra bir sıralama turnuvasında şampiyon oldu.

Yarı finalde karşılaştığı Stephen Hendry ile karar frame’ine giden zorlu mücadelen galip ayrılarak finale çıkan Maguire, karşısında turnuva boyunca iyi bir performans göstermiş İngiliz oyuncu Joe Perry’yi buldu.

105 ve 77’lik iki frame üst üste kazanan İskoç oyuncu durumu 2-0’a getirerek maça hızlı bir başlangıç yaptı. Sonrasında karşılıklı alınan birer frame ile durum 3-1 oldu. Beşinci frame’i Perry’ye kaptıran Maguire daha sonra rakibinin skoru eşitlenmesine izin vermedi ve 4-2 ile maçı bitirdi.

Kariyerinin altıncı şampiyonluğuna ulaşarak tam 45 aylık kupa hasretine son veren Maguire, en son 2008 yılında Çin Açık’ı kazanmıştı. Tecrübeli oyuncu maç sonunda duygularını şu şekilde ifade etti:

“Christmas sebebiyle fazla antrenman yapamamıştım ve buraya gelirken de fazla bir beklentim yoktu. Ama turnuva boyunca en iyi oyunumu final maçında oynadım ve şampiyon olmayı başardım. Bekli de bu işin sırrı budur. Bu şampiyonluk ile özgüvenim yerine geldi ve önümüzdeki Masters turnuvasını dört gözle bekliyorum.”

Oyuncular Turu Şampiyonası’nın finalleri Mart ayında, İrlanda’nın Galway kentinde gerçekleşecek.

(Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.