Uncategorized

4 Ağustos-10 Ağustos

0

Hamas ve Israil ordusu arasında 5 Ağustos’ta 3 günlük ateşkes yapıldı. Anlaşmadan önce Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre 4’te 3’ü sivil 1.800’den fazla Filistinli, 64 İsrail askeri, 2 sivil İsrailli öldü. Kahire’de müzakereler devam ediyor.

Libya’nın başkenti Tripoli ve Bingazi’de çeşitli milis kuvvetlerinin çatışmaları devam ediyor. Son iki haftada çoğu yabancı elçilik ve Birleşmiş Milletler dahil uluslararası misyonlar çalışanlarını ülkeden çektiler.

Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki iki haftalık ateşkes yıkıldı, Müslüman ve Hıristiyan milis kuvvetlerinin çatışması başladı.

Batı Afrika’da Ebola 900’den fazla can aldı. Batı Afrika hükümetleri Ebola’ylasavaşmak için Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte önlem almaya başladı.

Amerikan Kongre’si İsrail’e Iron Dome teknolojisinin yenilenmesi için 225milyon dolar yardımda bulundu. Kongre yaz için dağılmadan önce Cumhuriyetçiler  Orta Amerikalı göçmenlerin sınır dışı edilme vaka sayısını arttıracak sınır güvenlik yönetmeliğini geçirmeyi başardı. Senato kendi yönetmeliğini tartışacak.

Kamboçya’da 1975-79 arasında işlenen insanlık suçu nedeniyle Kızıl Kmerler üyesi iki lider ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Birleşmiş Milletler gözetmenliğinde üç yıldır sürüyordu. Ceza alan Nuon Chea ve Khieu Samphan Kızıl Kmerler liderliğinden hayatta kalan son iki üye, ikisi de 80 yaşlarında.

Çin’in Yunnan vilayetinin güney batı kısmında 6.1 şiddetinde deprem 600 kişiyi öldürdü.

Bangladeş’te bir feribot alabora oldu, 130dan fazla yolcunun boğulduğunda şüpheleniyor.

İtalya 2008’den beri 3.kez ekonomik gerilemeye girdi. Ekonomi bir önceki çeyrekteki %0,1 küçülmenin ardından Nisan ve Haziran ayısında %0,2 küçüldü. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.