ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi: Genç-Sen’in kapatılması kabul edilemez!

0

Yeşiller Partisi, öğrenci sendikası Genç-Sen‘e yönelik olarak geçtiğimiz günlerde alınan kapatma kararına dair bir açıklama yayınladı. Parti MYK üyesi Koray Doğan Urbarlı imzasıyla yayınlanan açıklamada “Yeşiller Partisi olarak, Genç-Sen’in kapatılmasını kabul edilemez buluyoruz. Ne Dünya’da ne de Türkiye’de öğrenci muhalefeti bir mahkeme kararıyla yola çıkmıştır. Çok açıktır ki, mahkeme kararları ile de engellenmesi mümkün değildir. Desteklediğimiz demokratik, herkesin ulaşabileceği ücretsiz eğitim taleplerini seslendirmede Genç-Sen’in ve öğrenci muhalefetinin yanında olacağımızı duyururuz.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Genç-Sen’in kapatılması kabul edilemez!

Kurulduğundan çok kısa bir süre sonra hakkında kapatılma davası açılan öğrenci sendikası Genç-Sen hakkında geçtiğimiz günlerde kapatma kararı verildi.

Bu kararın siyasi olarak iki göstergesi vardır. Bunlardan ilki, giderek otoriterleşen bir yönetim anlayışıyla yönetilen Türkiye’de, ses çıkartan tüm muhalif kesimlerin başına gelenin Genç-Sen’in de başına gelmesidir. Örgütlü olunan yapıları zayıflatmak ve kapatmak muhalefetin sesini kısmak için geliştirilen en temel yöntemlerden biridir.

İkinci siyasi gösterge ise piyasalar, üniversiteler ve hükümet arasında kurulmak istenen ilişkide öğrenci muhalefetinin konumudur. Üniversitelerde yeni yılın başında ortaya çıkan yüksek harçlar, aldığın ders kadar para öde mantığı ile gidişatın doğrultusu net olarak çizilmiştir. Üniversite’de okumak bedeli ödenmesi gereken bir hal alacaktır. İşte burada ücretsiz eğitimi, demokratik üniversiteyi isteyen ve bunun için çalışan bir öğrenci sendikası keyif kaçırıcı olacaktır. Genç-Sen’in kapatılmasını bu şekilde değerlendirmek gerekir.

Biz Yeşiller Partisi olarak, Genç-Sen’in kapatılmasını kabul edilemez buluyoruz. Ne Dünya’da ne de Türkiye’de öğrenci muhalefeti bir mahkeme kararıyla yola çıkmıştır. Çok açıktır ki, mahkeme kararları ile de engellenmesi mümkün değildir. Desteklediğimiz demokratik, herkesin ulaşabileceği ücretsiz eğitim taleplerini seslendirmede Genç-Sen’in ve öğrenci muhalefetinin yanında olacağımızı duyururuz.

Koray Doğan Urbarlı

Yeşiller Partisi MYK Üyesi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.