Emek

Kıdem tazminatı Kartal’da savunuldu

0

İstanbul Kartal’da Genel-İş’in çağrısıyla kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı işçiler  4 Ekim’de eylem yaptı. Binden fazla emekçi, Kartal Köprüsü’nde buluştu. E-5’e yürümek isteyen işçilerin önü polis tarafından kesildi. Kartal köprüsünü de kesen polisle işçiler arasında arbede yaşandı. Genel-İş Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir, polis copu ile kafasından yaralandı. İşçilerin Demir’i polisin elinden almasıyla polis geri çekilmek zorunda kaldı. Demir, kafasındaki kanama sürmesine rağmen eylem alanında yer aldı.

Yaşanan arbede sonrasında polis, Kartal Köprüsü’nden Kartal’a kadar olan tüm yolları trafiğe kapamak zorunda kaldı. İşçiler, Kartal Köprüsü’nden Kartal’a kadar 2 saat süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yol boyunca apartmanların balkonlarından ve pencerelerinden eylemi izleyenler, otobüs duraklarında bekleyenler de zaman zaman oturma eylemleri yapan işçilere alkışlarla destek verdi. Yürüyüş boyunca bulunan sokak lambalarının yanmaması dikkat çekti.

Genel-İş’in kitlesel bir şekilde katıldığı eylemde emekçiler “Kıdem tazminatı güvencemizdir! Kıdem tazminatı emeğimizdir! Kıdem tazminatı geleceğimizdir! Güvencemizi yok ettirmeyeceğiz! Emeğimizi gasp ettirmeyeceğiz! Geleceğimizi çaldırmayacağız!” yazılı pankartın arkasında yürüdü. Eylemde Maltepe Belediyesi’ndeki taşeron işçiler de ‘Maltepe Taşeron Belediye İşçileri’ imzalı “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” yazılı bir pankart açtı. Harb-İş ve Yol-İş kendi pankartlarını açarken Limter-İş, Dev Sağlık-İş, Eğitim-Sen, Emekli-Sen de flamalarıyla eyleme katıldı. Eylemde EMEP, TKP, ÖDP, ESP, Kartal Halkevi, BDSP ve Kaldıraç da yer aldı.

Sendika.Org

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.