Kıdem tazminatı Kartal’da savunuldu

İstanbul Kartal’da Genel-İş’in çağrısıyla kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı işçiler  4 Ekim’de eylem yaptı. Binden fazla emekçi, Kartal Köprüsü’nde buluştu. E-5’e yürümek isteyen işçilerin önü polis tarafından kesildi. Kartal köprüsünü de kesen polisle işçiler arasında arbede yaşandı. Genel-İş Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir, polis copu ile kafasından yaralandı. İşçilerin Demir’i polisin elinden almasıyla polis geri çekilmek zorunda kaldı. Demir, kafasındaki kanama sürmesine rağmen eylem alanında yer aldı.

Yaşanan arbede sonrasında polis, Kartal Köprüsü’nden Kartal’a kadar olan tüm yolları trafiğe kapamak zorunda kaldı. İşçiler, Kartal Köprüsü’nden Kartal’a kadar 2 saat süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yol boyunca apartmanların balkonlarından ve pencerelerinden eylemi izleyenler, otobüs duraklarında bekleyenler de zaman zaman oturma eylemleri yapan işçilere alkışlarla destek verdi. Yürüyüş boyunca bulunan sokak lambalarının yanmaması dikkat çekti.

Genel-İş’in kitlesel bir şekilde katıldığı eylemde emekçiler “Kıdem tazminatı güvencemizdir! Kıdem tazminatı emeğimizdir! Kıdem tazminatı geleceğimizdir! Güvencemizi yok ettirmeyeceğiz! Emeğimizi gasp ettirmeyeceğiz! Geleceğimizi çaldırmayacağız!” yazılı pankartın arkasında yürüdü. Eylemde Maltepe Belediyesi’ndeki taşeron işçiler de ‘Maltepe Taşeron Belediye İşçileri’ imzalı “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” yazılı bir pankart açtı. Harb-İş ve Yol-İş kendi pankartlarını açarken Limter-İş, Dev Sağlık-İş, Eğitim-Sen, Emekli-Sen de flamalarıyla eyleme katıldı. Eylemde EMEP, TKP, ÖDP, ESP, Kartal Halkevi, BDSP ve Kaldıraç da yer aldı.

Sendika.Org

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akkuyu NGS’de iş cinayeti: Çatı uçtu, bir işçi yaşamını yitirdi

Mersin'de şiddetli fırtınada Akkuyu Nükleer Güç Santrali Sipahili kampının çatısı uçtu. Bir işçi kopan çatıların düştüğü otomobilin altında kaldı, beş işçi yaralandı.

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Ekoloji örgütleri: Termik santrallerin kapanışı işçiler için son değil, başlangıç olmalı

27 ekoloji örgütü Yatağan Termik Santrali'ndeki toplu işten çıkarmalara karşı yaptığı ortak açıklamada, iklim krizinin yükünün işçinin sırtına yüklenmemesi gerektiğine vurgu yaptı; adil geçiş istedi.

Fernas Madencilik işçileri Ankara’ya yürüyor

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile Koç Holding ortaklığındaki Fernas Madencilik'te sendika üyeliği nedeniyle kovulan işçiler Soma'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

EN ÇOK OKUNANLAR