ManşetTürkiye

32.5 yıldır cezaevinde olan Tahir Canan serbest bırakılıyor

0

12 Eylül’ün sembol siyasi mahkumlarından Tahir Canan, 4. yargı paketi kapsamında tahliye olacak. Tam 32.5 yıldır cezaevinde olan ve Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde kalan mahkumu ünvanını ‘zorunlu’ olarak elinde tutan  Canan’ın birkaç saat içinde serbest kalması bekleniyor. Canan’ın da serbest kalmasına yol açacak 4.yargı paketi dün Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı.

TAHİR CANAN KİMDİR

Tahir Canan, 1978’de Antep’te oturdukları mahallede sağ görüşlü iki kişinin öldürülmesi üzerine gözaltına alındı. İşlenen cinayetleri üstlenmesi için kendisine işkence yapıldığını belirten Canan, kendisine yüklenmek istenen suçlamayı kabul etmedi.  Söz konusu suçlamayı başka örgütten kişilerin üstlendiğini ve o kişilerin cezaevine konulduğunu belirten Tahir Canan buna rağmen 36 yıla mahkum edildi.

1991’DE TAHLİYE, 93’TE YENİDEN HAPİS

Tahir Canan, 12 yılı aşkın süre cezaevinde yattıktan sonra 1991’de çıkarılan “Şartlı Tahliye Yasası” ile birlikte serbest bırakıldı. 1993 yılında akraba ziyaretine gittiği Malatya’da yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.  TDKP örgüt üyeliğinden 12,5 yıl daha ceza aldı. Üstelik şartlı salıverme yasası ile tahliye olduğu infazı yandı ve tekrar 36 yıllık cezaya çarptırıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.